Mitingul din 10 august a fost aprobat de Primăria Capitalei

24 iul. 2018
Vizualizari: 871

La finalizarea termenului pentru înscrierea la concursul pentru conducerea DNA, doar patru procurori își depuseseră dosarul.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader,a ținut să sublinieze că nu este obligatoriu să fie desemnat unul dintre cei patru și că procedura poate fi reluată: «Sunt patru, dar nu înseamnă că obligatoriu trebuie să selectăm pe unul dintre ei»”, arată News.ro.

„«A existat o temere, o dezbatere, că nu vom avea candidați, că este o formă de rezervă, de reținere din partea potențialilor candidați pentru șefia DNA. Vedem că, dimpotrivă, astăzi s-au înscris patru candidați. Sigur, oameni cu experiență, acum nu știu dacă pozitivă, negativă. […] Mă așteptam la mai mulți candidați. Ei, procurorii, cunosc cel mai bine nevoia de reformare a DNA, ce se întâmplă la DNA și nevoia de revenire la normalitate, nevoia de revenire a procurorilor și instituției, în ansamblul ei, într-un comportament de interpretare a normei juridice penale în parametrii legii, în parametrii constituționali», a spus ministrul Toader, la RomâniaTV”, mai scrie News.ro.

Ministrul Justiției a mai arătat că procurorul care va fi desemnat în funcția de conducere a DNA va avea mai multe misiuni.

„Nu este o funcție de șef, cât o mare responsabilitate pe care cel ce va fi desemnat și-o va asuma. Ce trebuie să facă? Părerea mea este că, în primul rând, trebuie să facă o evaluare a DNA, cu bunele, cu relele lui, alta decât cea pe care am făcut-o eu. Vin noile legi ale justiției și trebuie să așeze DNA în parametrii legilor justiției. Să nu mai avem un procuror de la judecătorie, parchete de pe lângă judecătorie ridicat direct la structura centrală a DNA. Să responsabilizeze pe toți cei care lucrează în DNA, că sunt procurori, experți, personal auxiliar. Să responsabilizeze, pentru că, în România, cum spune Constituția, nimeni nu este deasupra legii. Legea justiței vine cu răspunderea magistraților. Personal, nu îmi doresc ca magistrații să răspundă, să ajungă să comită erori încât să răspundă, dar trebuie să aibă temerea că, în cazul în care comit erori, și ei sunt pasibili de a răspunde juridic”, a mai spus ministrul Tudorel Toader, notează Mediafax.

Procesul în dosarul „Colectiv” ar putea fi reluat de la zero.

„Mihail Valeriu Terceanu, judecătorul de la Tribunalul București, care se ocupă de dosarul «Colectiv», a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii eliberarea din funcție prin pensionare. […] Mihail Valeriu Terceanu este fostul soț al judecătoarei Geanina Terceanu, condamnată, în luna februarie, la 7 ani de închisoare pentru că ar fi primit mită de la Ioan și Victor Becali”, scrie azi Agerpres.

Cererea de pensionare depusă de judecătorul Mihail Terceanu intră pe ordinea de zi a Plenului CSM.

Presa scrie astăzi și despre o nouă amnistie fiscală, care ar putea aduce la buget o parte importantă a datoriilor istorice pe care firmele le au la stat.

„Teodorovici a anunțat recent că amnistia fiscală este o măsură care va debloca o parte din economie, în condițiile în care, din datoriile totale de 100 de miliarde lei către stat, doar 17 miliarde pot fi recuperate. Însă, el a subliniat că nu vor fi șterse datoriile colegilor de partid. […] Ministrul a amintit că, în 2015, a dat o ordonanță de urgență, prin care persoanele fizice și juridice care își plăteau, până la o anumită dată, datoria principală, beneficiau de ștergerea penalităților și a unei părți din dobânzi”, arată News.ro.

Mediafax scrie azi despre întâlnirea de la Miercurea Ciuc a ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, cu președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba.

„Cu ocazia întâlnirii, cei doi oficiali au discutat despre mai multe subiecte și provocări din țară, inclusiv despre situația și reprezentarea minorității maghiare din România. S-a trecut, de asemenea, în revistă utilizarea limbii maghiare în sistemele educațional și de justiție. Borboly Csaba a prezentat situația economică din județ și a menționat că lipsesc investițiile în infrastructura publică. Și-a exprimat, de asemenea, dorința de autonomie și autoritate decizională locală sporită”, notază Mediafax, potrivit CJ Harghita.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a aprobat mitingul Diasporei din data de 10 august a.c., la care organizatorii au anunțat prezența a unui milion de persoane.

În ziua protestului, traficul va fi restricționat pe mai multe străzi din jurul Pieței Victoria din Capitală, iar alte străzi vor fi închise.

„Pentru desfășurarea în deplină securitate a unui eveniment la care ar urma să participe un număr atât de mare de persoane, este necesar ca zona anunțată inițial să fie extinsă și cu arterele adiacente, după cum urmează: Bd. Lascăr Catargiu – până la Piața Romană, inclusiv; Bd. Aviatorilor – până la Piața Charles de Gaulle, inclusiv; Bd. Kiseleff – până la Piața Arcului de Triumf; Bd. Titulescu – până la intersecția cu Str. Dr. Felix; Str. Buzești – până la intersecția cu Str. Dr. Polizu; Calea Victoriei – până la intersecția cu Bd. Dacia. În funcție de numărul real de participanți, circulația în acest perimetru va fi restricționată gradual”, se mai arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei, scrie News.ro.

Seară frumoasă!

Mitingul din 10 august a fost aprobat de Primăria Capitalei was last modified: iulie 24th, 2018 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: