Mircea Diaconu candidează la Preşedinţia României

26 aug. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 224

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Weekend-ul a debutat cu o propunere de remaniere guvernamentală.

„Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, că propunerea pentru Ministerul Justiției este judecătorul Dana Gârbovan, în timp ce pentru Ministerul Afacerilor Interne a fost propus Mihai Fifor, iar pentru Ministerul Educației Șerban Constantin Valeca. Iulian Iancu a fost propus viceprmier pe probleme economice, iar Ana Birchall, pentru parteneriate strategice”, relatează News.ro.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

„Dana Gârbovan a anunțat că a acceptat de principiu propunerea de a fi ministru al Justiției, cu condiția de a-i fi asigurată independența deplină și ca președintele Klaus Iohannis să fie de acord de principiu. Ea spune că unul dintre proiectele pe care vrea să le implementeze la Ministerul Justiției este combaterea traficului de persoane. Însă combaterea traficului de persoane este o atribuție a Ministerului Afacerilor Interne”, mai arată News.ro.

„După ce ani de zile România a fost preponderent țară de tranzit pentru traficul de ființe umane, acum este ea insăși e sursă. Rețelele de trafic îșii diversifică și perfecționează mijloacele, iar autoritățile rămân de prea multe ori inerte. Deși presa și Facebook-ul abundă de «experți» pe justiție, în afară de câteva ONG-uri, ce fac o activitate absolut eroică în prevenirea traficului și protejarea victimelor acestora, și de câteva articole sporadice, în presă nu găsiți mare lucru pe acest subiect. Dacă nu era drama de la Caracal, faptul că tinere sunt traficate de la vârste șocant de mici nu devenea mainstream”, scrie Dana Gârbovan pe pagina sa de Facebook, mai arată News.ro.

„12 obiective in scopul sporirii eficienței justiției și întăririi independenței acesteia. Când am primit propunerea de a ocupa funcția de ministru al justiției am avut deja în minte o serie de soluții la problemele sistemului judiciar, probleme pe care am ajuns sa le cunosc direct atât în urma experienței de 19 ani ca judecator, cât și din poziția de membru și lider de asociație profesională, la nivel național și european. Am acceptat propunerea pentru că poziția de ministru conferă capacitatea de a și implementa soluții pentru a îmbunătăți actul de justiție, împreună cu Consiliul Superior al Magistraturii. Acesta este și motivul pentru care mi-am condiționat acceptul de asigurarea unei depline independențe în exercitarea mandatului. Mi-am asumat sarcina unui ministru tehnocrat, deschis propunerilor și colaborării cu toți factorii decizionali și societatea civilă în scopul îmbunătățirii justiției. Înainte de a expune pe scurt principalele proiecte de soluții la probleme din justiție pe care aș dori să le inițiez ca eventual ministru al justiției, doresc să reiterez un principiu fundamental: ÎN TOATE DEMOCRAȚIILE OCCIDENTALE OMUL ESTE ÎN CENTRU, IAR STATUL ÎL SERVEȘTE”, scrie judecătorul Gârbovan, pe Facebook, arată News.ro.

Eclipsată oarecum de cazul “Caracal”, lupta electorală pentru prezidențiale revine în actualitate printr-o candidatură surpriză: Mircea Diaconu a declarat că ar încerca să candideze la alegerile prezidențiale și că are nevoie de sprijin ca să poată strânge cele 200 de mii de semnături necesare.

„Fostul europarlamentar a afirmat că președintele țării trebuie să fie președintele tuturor și că este singurul independent adevărat. Mircea Diaconu a spus că este dispus să primească sprijin de la toată lumea, de la partide, la oameni obișnuiți”, scrie Cotidianul.

„Intenția mea este de a încerca să candidez la prezidențiale. Azi doar spun că aș încerca pentru că sunt suficient de enervat, de nemulțumit și simț că e nevoie de asta. Faptul că vreau nu înseamnă că și pot. Trebuie să strâng 200.000 de semnături, aporoape imposibil. Fără un sprijin din partea oricui, cetățenilor, asociații de toate felurile. În 2014 am cerut același gen de sprijin care a venit de la cetățeni. Posibil ca din nou acum, cerând sprijinul, să se reactiveze această imensă masă de oameni. Există o formă de solidaritate cetățenească”, a spus Mircea Diaconu, în cadrul unei conferințe de presă, mai arată Cotidianul.

Ministerul Finanțelor Publice propune printr-un proiect de act normativ modificarea Programului „Prima casă” și redenumirea acestuia în Programul „O familie, o casă” astfel încât acest program guvernamental să aibă un character social mai pregnant.

„Astfel, se vor revizui condițiile de accesare prin introducerea unui prag de venit pentru beneficiari și a prețului maxim de achiziție al locuinței care poate fi achiziționată în cadrul Programului. În același timp, se propune acordarea de subvenții de dobândă constând în reducerea ratei dobânzii creditului garantat pe toată durata Programului pentru familiile cu un singur copil cât și pentru familiile cu doi sau mai mulți copii”, scrie Cotidianul.

Presa mai scrie azi că unul dintre foștii lideri ai PSD Brăila a fost eliberat din închisoare.

„Fostul președinte al Consiliului Județean Brăila Gheorghe Bunea Stancu, condamnat definitiv, la sfârșitul lunii iunie, la trei ani și opt luni de închisoare pentru conflict de interese, a fost eliberat condiționat, în urma unei decizii definitive a Tribunalului Galați. El a executat astfel mai puțin de două luni de închisoare”, notează News.ro.

Seară frumoasă!

Mircea Diaconu candidează la Președinția României was last modified: august 26th, 2019 by Claudiu Pamuc
Conferintele Video Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter