MIPE. Solicitare către ministere a analizei privind progresele în îndeplinirea jaloanelor și țintelor din PNRR aferente sfârșitului lunii septembrie 2022

3 aug. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 29

În cadrul întâlnirii de la Guvern, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a solicitat celor 16 ministere cu rol în îndeplinirea reformelor și investițiilor prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) o analiză care să permită identificarea și soluționarea, la timp, a oricăror eventuale deficiențe în îndeplinirea parcursului asumat până la sfârșitul lunii septembrie.

Astfel, România este printre primele 10 state care au depus cererea de plată nr. 1 la Comisia Europeană, în condițiile în care PNRR are o construcție complexă, cu peste 500 de jaloane și ținte, față de doar 10-20, cât și-au stabilit alte state membre.

De asemenea, Conform Regulamentului CE, procedura de plată presupune parcurgerea următoarelor etape:

− Avizarea interservicii ale CE pentru emiterea avizului pozitiv preliminar;

− Transmiterea cererii de plată la Comitetele de Specialitate ale Consiliului ECOFIN;

− Aprobarea plății în Consiliul Uniunii Europene – ECOFIN.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați sursa informației.

(Copyright: freeepik.com)

Sursa informației

MIPE. Selecția intermediarilor financiari pentru alocarea de resurse din REF

MIPE. Solicitare către ministere a analizei privind progresele în îndeplinirea jaloanelor și țintelor din PNRR aferente sfârșitului lunii septembrie 2022 was last modified: august 3rd, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.