Ministrul Afacerilor Interne a înmânat Premiul „Speranța” unui proiect de inovare pentru securitatea și apărarea națională

14 ian. 2022
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 43

Ministrul Afacerilor Interne a participat la Gala PatriotFest, desfășurată la Cercul Militar Național, unde a înmânat Premiul „Speranța” unui proiect de inovare pentru securitatea și apărarea națională.

Astfel, ministrul a apreciat calitatea proiectelor și a prototipurilor prezentate și i-a felicitat pe premianții acestei ediții pentru rezultatele obținute.

Acest concurs este cel mai important în materie de securitate națională și a avut drept obiectiv să contribuie la procesul de inovare pentru a crește securitatea României într-un context plin de provocări. Susținerea performanței românești înseamnă nu numai dezvoltarea unei platforme de sprijin și de recompense pentru inovare, dar și o oprire a fenomenului de exod al cetățenilor.

De asemenea, trebuie menționat că țara noastră face parte din puținele state care organizează astfel de concursuri. De-a lungul ultimelor ediții, inovatorii români și-au prezentat proiectele, printre care senzori revoluționari, tehnologii de inteligență artificială care transformă fișiere audio în text, securizarea documentelor și a comunicării electronice sau aplicații pe blockchain cu aplicare în securitatea fluxurilor de bunuri, sub formă de prototipuri funcționale.

Totodată, ediția 2021 a PatriotFest a venit cu două premiere: o tematică fixă, precum și participarea firmelor mici și mijlocii românești. Astfel, inovatorii cu preocupări în domeniul tehnologiilor emergente, dornici să contribuie la întărirea securității naționale, au fost invitați să se înscrie, atenția organizatorilor fiind deschisă față de toate tipurile de sisteme autonome (aeriene, terestre și navale).

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

 

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)

 

VEZI ȘI MINISTERUL AFACERILOR INTERNE. A FOST APROBATĂ NOTA DE FUNDAMENTARE PRIVIND CHELTUIELILE AFERENTE PROIECTULUI PRIVIND OPERAȚIONALIZAREA „SISTEMULUI INFORMATIC DE MONITORIZARE ELECTRONICĂ” (SIME)

Ministrul Afacerilor Interne a înmânat Premiul „Speranța” unui proiect de inovare pentru securitatea și apărarea națională was last modified: ianuarie 14th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter