Funcții publice vacante în cadrul Ministerului Justiției

11 mai 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1140

Despre

 • Funcții publice vacante
 • Termenul-limită pentru înscrieri: 25 mai 2015
 • Acte necesare

 

Pe site-ul Ministerului Justiției a fost publicat anunțul cu privire la concursul de ocupare a 5 funcții publice în cadrul aparatului propriu al Ministerului, precum și în cadrul Direcției Naționale de Probațiune.

Concursul este format dintr-o probă scrisă și dintr-un interviu. Proba scrisă va avea loc în data de 8 iunie 2015 la sediul Ministerului Justiției din București, iar detaliile privind susținerea interviului urmează să fie făcute publice pe site-ul Ministerului.

Pentru dosarul de înscriere în concurs sunt necesare următoarele acte:

 1. a) formularul de înscriere completat;
 2. b) copia actului de identitate;
 3. c) copiile diplomelor de studii și ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări;
 4. d) copia carnetului de muncă sau, după caz, o adeverință care să ateste vechimea în muncă și, după caz, în specialitatea studiilor necesare ocupării funcției publice;
 5. e) cazierul judiciar;
 6. f) adeverința care să ateste starea de sănătate corespunzătoare, eliberată cu cel mult 6 luni anterior derulării concursului de către medicul de familie al candidatului sau de către unitățile sanitare abilitate;
 7. g) declarația pe propria răspundere sau adeverința care să ateste că nu a desfășurat activități de poliție politică.

Formularul de înscriere și modelul de adeverință de vechime în muncă sunt anexate anunțului oficial.

Posturi vacante sunt:

 • Consilier, clasa I, gradul asistent – 1 post în cadrul Serviciului de comunicare și relații publice;
 • Referent, clasa III, gradul superior – 1 post în cadrul Serviciului de profesii juridice conexe;
 • Consilier, clasa I, gradul superior – 1 post (cu atribuții în domeniul achizițiilor publice) în cadrul Direcției Naționale de Probațiune – Direcția economică;
 • Consilier, clasa I, gradul asistent – 2 posturi (cu atribuții în domeniul contabilității).

Condițiile generale de participare la concurs:

Candidații trebuie să îndeplinească condițiile privind ocuparea funcțiilor publice, prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și condițiile minime de vechime în specialitatea studiilor necesare participării la concurs, prevăzute la art. 57 alin. (5) din același act normativ, respectiv:

a) un an în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice, pentru ocuparea funcțiilor publice de execuție de grad profesional asistent din clasa I, 8 luni pentru ocuparea funcțiilor publice de execuție de grad profesional asistent din clasa a II-a sau 6 luni pentru ocuparea funcțiilor publice de execuție de grad profesional asistent din clasa a III-a;

b) 5 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice, pentru ocuparea funcțiilor publice de execuție de grad profesional principal;

c) 9 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice, pentru ocuparea funcțiilor publice de execuție de grad profesional superior”.

Dosarelor de înscriere pot fi depuse până la data de 25 mai 2015, la secretariatul Direcției resurse umane din Ministerul Justiției, str. Apolodor nr. 17, sector 5, București, etaj 2, camera 6.

Pentru a afla mai multe detalii, precum condițiile specifice de participare, tematica și bibliografia pentru concurs, accesați pagina anunțului pe site-ul Ministerului Justiției (www.just.ro).

Funcții publice vacante în cadrul Ministerului Justiției was last modified: mai 11th, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter