Ministerul Transporturilor. Proiect: Ordin pentru modificarea anexei nr. 1 la OMT nr. 733/2013 privind condițiile și obligațiile pentru pregătirea teoretică și practică a persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere

21 oct. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 62

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (www.mt.gov.ro) a supus dezbaterii publice Proiectul de Ordin al ministrului transporturilor și infrastructurii pentru modificarea anexei nr. 1 la Ordinul ministrului transporturilor nr. 733/2013 pentru aprobarea Normelor privind autorizarea școlilor de conducători auto și a instructorilor auto, a Normelor privind atestarea profesorilor de legislație rutieră și a instructorilor de conducere auto, a Metodologiei de organizare și desfășurare a cursurilor de pregătire teoretică și practică a persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere, a Programei de școlarizare, precum și privind condițiile și obligațiile pentru pregătirea teoretică și practică a persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere.

Propunerile, sugestiile și opiniile persoanelor interesate pot fi transmise până la data de 1 noiembrie 2021, prin cel puțin una din următoarele modalități: poștă la adresa Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin depunere la Registratura Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, prin fax (la numărul de telefon 021-319.61.29), la adresa de e-mail [email protected] și prin formularul E-consultare.

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale Proiectului:

Art. I – Anexa nr. 1 la Ordinul nr. 733/2013 pentru aprobarea Normelor privind autorizarea școlilor de conducători auto și a instructorilor auto, a Normelor privind atestarea profesorilor de legislație rutieră și a instructorilor de conducere auto, a Metodologiei de organizare și desfășurare a cursurilor de pregătire teoretică și practică a persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere, a Programei de școlarizare, precum și privind condițiile și obligațiile pentru pregătirea teoretică și practică a persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 267 și 267 bis din 13 mai 2013, se modifică și se completează după cum urmează:

1. La anexa nr. 1, anexa nr. 1a), paragraful „Categoria CE” se modifică și va avea următorul cuprins:

„Categoria CE – vehicul articulat sau un ansamblu format dintr-un vehicul de examen din categoria C și o remorcă cu lungimea de cel puțin 7,5 m; atât vehiculul articulat cât și ansamblul trebuie să aibă o masă totală maximă autorizată de cel puțin 20.000 kg, o lungime de cel puțin 14 m și o lățime de cel puțin 2,4 m, să atingă o viteză de cel puțin 80 km/h, să fie echipate cu sistem de prevenire a blocării roților în timpul frânării (ABS) și cu un dispozitiv de înregistrare definit conform Regulamentului (CEE) nr. 3821/85 ; compartimentul pentru mărfuri al remorcii constă dintr-un corp închis care este cel puțin tot atât de lat și de înalt ca și cabina; atât vehiculul articulat, cât și ansamblul trebuie să aibă o masă reală totală de minimum 15.000 kg (…)”.

Campanie Craciun UJmag 2020

 

Pentru mai multe detalii cu privire la Proiect și la referatul de aprobare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Ministerul Transporturilor. Proiect: Ordin privind măsurile pentru sancționarea personalului feroviar cu responsabilități în siguranța circulației

Ministerul Transporturilor. Proiect: Ordin pentru modificarea anexei nr. 1 la OMT nr. 733/2013 privind condițiile și obligațiile pentru pregătirea teoretică și practică a persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere was last modified: octombrie 21st, 2021 by Redacția ProLege

Noutati editoriale

  • Noutati editoriale ujmag
Vezi tot

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter