Ministerul Sănătății. Proiect: H.G. pentru completarea H.G. nr. 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România

12 nov. 2021
Vizualizari: 521

Potrivit site-ului oficial (www.ms.ro), Ministerul Sănătății a supus dezbaterii publice Proiectul de Hotărâre pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România.

Propunerile, sugestiile și opiniile persoanelor interesate pot fi transmise în termen de 10 zile calendaristice, calculate de la data publicării anunțului (8 noiembrie 2021), pe adresa de e-mail: propuneri@ms.ro.

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale Proiectului:

Articol unic. Hotărârea Guvernului nr. 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1171 din 3 decembrie 2020, cu modificările și completările ulterioare, se completează după cum urmează:

1. În anexă, la capitolul VI după Obiectivul general 2 se introduce un nou obiectiv general, Obiectivul general 3, cu următorul cuprins:

„Obiectivul general 3. – Asigurarea continuității activității de vaccinare împotriva COVID-19 în condiții de siguranță, eficacitate și echitate pentru prevenirea infecției cu SARS-CoV-2 și limitarea pandemiei COVID-19 în România.”

2. În anexă, la capitolul VII după punctul 12 se introduc două noi puncte, punctele 13 și 14, cu următorul cuprins:

„13. prevenirea infecției cu SARS-CoV-2 și limitarea pandemiei COVID-19 în România, prin stabilirea de obiective de vaccinare pentru:

a) anul 2022

i) pe categorii de vârstă:

− obiectivul de acoperire vaccinală este de 20% pentru copii cu vârsta < 12 ani, date fiind studiile existente ce relevă un grad crescut de reticență parentală, urmând a fi reevaluată periodic;

− obiectivul de acoperire vaccinală este de 70% pentru populația generală cu vârsta de ≥ 12 ani.

ii) pe tip de produs vaccinal:

− obiectivul de acoperire vaccinală este de 70% pentru populația generală eligibilă, cu vârsta ≥ 12 ani, ponderată pe diversele categorii de vârstă, astfel încât să fie atinsă acoperirea prognozată;

− trebuie asigurat numărul necesar de doze pentru rapel pentru persoanele vaccinate eligibile.

iii) anul 2023

− obiectivul de acoperire vaccinală este de 90% în populația generală eligibilă, cu vârsta de ≥ 12 ani, de asemenea, ponderată pe diversele categorii de vârstă.

− este recomandabil ca vaccinarea împotriva COVID-19 să se realizeze cu tipurile de produsele utilizate până în prezent, luând în considerare acceptabilitatea populației pentru anumite tipuri de vaccinuri împotriva COVID-19.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

14. asigurarea necesarului de vaccinuri împotriva COVID-19 de către statul român, prin Ministerul Sănătății, pentru atingerea obiectivelor de vaccinare menționate la punctul 13.”

(Copyright fotot: freepik)

Pentru mai multe detalii cu privire la Proiect și Nota de fundamentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Ministerul Sănătății. Începe campania anuală de vaccinare antigripală gratuită

Ministerul Sănătății. Proiect: H.G. pentru completarea H.G. nr. 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România was last modified: noiembrie 12th, 2021 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.