Ministerul Sănătății pregătește măsurile necesare gestionării valului 5 al pandemiei COVID-19

5 ian. 2022
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 236

În cadrul discuțiilor purtate de ministrul Sănătății cu secretarul de stat și cu principalii reprezentanți ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, ai direcțiilor de sănătate publică și ai spitalelor, s-au făcut planuri în vederea pregătirii centrelor de evaluare a pacienților COVID-19 și a spitalelor, pentru acordarea de servicii medicale atât pentru bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2, cât și pentru cei cu alte patologii.

De asemenea, ministrul Sănătății a subliniat importanța centrelor de evaluare ambulatorie, în care pacienții infectați vor fi investigați și vor beneficia de tratament astfel încât să nu se mai producă supraaglomerarea secțiilor de spital.

Totodată, în vederea evitării situației din valurile precedente care a dus la o mortalitate crescută, se urmărește ca pacienții diagnosticați cu COVID-19 să ajungă în ziua în care au primit rezultatul într-un centru de evaluare pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală într-un timp cât mai scurt.

Referitor la bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2, aceștia nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare, fiind evaluați și tratați gratuit atât pacienții asigurați, cât și cei neasigurați.

 

Sursa informației

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

(Copyright foto: pixabay)

 

VEZI ȘI MINISTERUL SĂNĂTĂȚII. MEDICII DE FAMILIE VOR PUTEA FACE TESTE COVID-19 GRATUIT

Ministerul Sănătății pregătește măsurile necesare gestionării valului 5 al pandemiei COVID-19 was last modified: ianuarie 5th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.