Ministerul Sănătății. Medicii de familie vor putea face teste COVID-19 gratuit

30 dec. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 131

În contextul necesității creșterii capacității de testare pentru depistarea virusului SARS-Cov-2, Guvernul României a aprobat, la solicitarea Ministerului Sănătății, proiectul de O.U.G. pentru completarea O.U.G. nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății.

În urma aprobării acestui proiect, activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană va putea fi realizată și de medicii de familie aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate, în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2.

Aceste teste rapide vor putea fi procurate dintre cele care sunt cuprinse în lista aprobată de Comisia Europeană, care este afișată pe site-ul Ministerului Sănătății. În vederea realizării acestei activități de testare, tariful perceput va fi de 50 de lei/persoană, în acesta intrând costurile testului, manoperei, materialelor și a echipamentelor de protecție necesare testării.

Ulterior efectuării testelor, medicul de familie are obligația de a raporta rezultatele în aplicația Corona Forms, însă nu mai târziu de ora 24:00 a zilei în care s-a acordat serviciul.

De asemenea, de această activitate de testare vor putea beneficia atât persoanele înscrise pe lista proprie a medicului de familie, eligibile la testare, cât și persoanele eligibile la testare care nu au un medic de familie sau sunt înscrise pe lista altui medic de familie, la un interval de cel puțin 48 de ore, între două testări succesive.

Totodată, Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de Institutul Național de Sănătate Publică, care va putea fi găsită la următoarea adresă, va avea scopul de a actualiza periodic lista persoanelor eligibile pentru testare suspecte de infectare.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Acest nou serviciu medical va fi finanțat de către bugetul de stat și se va face în baza unui contract distinct încheiat între medicii de familie și casa de asigurări de sănătate.

 

Sursa informației

(Copyright foto: pixabay)

 

VEZI ȘI MINISTERUL SĂNĂTĂȚII. PLAFONUL VENITURILOR PÂNĂ LA CARE PENSIONARII POT BENEFICIA DE MEDICAMENTE COMPENSATE CU 90% A FOST MĂRIT

Ministerul Sănătății. Medicii de familie vor putea face teste COVID-19 gratuit was last modified: decembrie 30th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.