Ministerul Sănătății. Direcțiile de sănătate publică, alertate în legătură cu Planul de Reziliență față de Recrudescența la COVID-19 asumat la nivel județean

24 nov. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 50

Ministerul Sănătății informează că, în această perioadă, Direcțiile de sănătate publică au termen de o săptămână să pună la punct și să consolideze Planul de Reziliență față de Recrudescența la COVID-19 asumat la nivel județean, chiar dacă numărul infectărilor cu SARS-Cov-2 este în scădere.

În acest sens, spitalele și direcțiile de sănătate publică sunt obligate să stabilească concret situația fiecărei unități medicale, având posibilitatea de a decide dacă să păstreze sau nu activitatea numai pentru internări COVID-19, în funcție de necesitatea prioritizărilor internărilor și a intervențiilor chirurgicale.

Astfel, în urma numeroaselor solicitări ale spitalelor de a prelungi termenul care expira în scurt timp cu privire la primirea bolnavilor COVID-19 exclusiv, acestea au libertatea de a decide în consecință.

Totodată, Ministrul Sănătății a făcut un apel la sporirea contribuției medicilor de familie în vederea îndrumării pacienților, în primele zile de infectare, către unitățile sanitare pentru a primi tratamentul cu anticorpi monoclonali, pentru care există stocuri suficiente la nivel teritorial.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

 

Campanie Craciun UJmag 2020

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)

 

VEZI ȘI MINISTERUL SĂNĂTĂȚII. ÎNCEPE CAMPANIA ANUALĂ DE VACCINARE ANTIGRIPALĂ GRATUITĂ

Ministerul Sănătății. Direcțiile de sănătate publică, alertate în legătură cu Planul de Reziliență față de Recrudescența la COVID-19 asumat la nivel județean was last modified: noiembrie 24th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter