Ministerul Sănătății. Aprobarea O.U.G. pentru completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății (reglementarea telemedicinei)

19 nov. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 57

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.ms.ro), Ministerul Sănătății a anunțat aprobarea, de către Guvern, a O.U.G. pentru completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Acest act normativ reglementează posibilitatea furnizării serviciilor medicale la distanță, prin telemedicină, de către toți profesioniștii din domeniul sănătății, beneficiarii telemedicinei fiind pacienții care pot avea acces mai rapid la actul medical.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

În acest sens, serviciile care pot fi furnizate și prin telemedicină sunt:

a) teleconsultația;

b) teleexpertiza;

c) teleasistența;

d) teleradiologia;

e) telepatologia;

f) telemonitorizarea.

De asemenea, conform comunicatului, serviciile de tipul teleradiologiei și al teleconsultațiilor pot contribui la scurtarea listelor de așteptare, pot optimiza utilizarea resurselor și pot ajuta la creșterea productivității, ceea ce duce, în final, atât la îmbunătățirea asistenței medicale, cât și la o eficiență sporită a sistemului sanitar din România, beneficii importante necesare în contextul actual determinat de pandemia generată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

Totodată, telemedicina (furnizarea de la distanță a serviciilor medicale) poate contribui la limitarea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, întrucât astfel se pot limita deplasările și interacțiunile interumane directe, fără limitarea accesului pacienților la asistența medicală necesară.

Ministerul Sănătății va elabora normele metodologice generale de punere în aplicare a ordonanței în termen de 45 de zile de la elaborare, care vor fi aprobate ulterior prin hotărâre a Guvernului, actul normativ cuprinzând:

– specialitățile medicale și lista serviciilor care fac obiectul serviciilor de telemedicină;

– condițiile de organizare și funcționare a telemedicinei, pentru fiecare tip de serviciu de telemedicină;

Videoconferința regională de insolvență Buzău

– responsabilitatea stabilirii calității serviciului de telemedicina și a verificării respectării ei;

– modalitatea de acordare a serviciilor de telemedicină.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Ministerul Sănătății. Înființarea Comitetului Național de coordonare a activitățiilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2

Ministerul Sănătății. Aprobarea O.U.G. pentru completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății (reglementarea telemedicinei) was last modified: noiembrie 19th, 2020 by Universul Juridic

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter