[UPDATE: Discursul domnului Augustin Lazăr în cadrul ședinței de bilanț al activității procurorilor în anul 2017] Ministerul Public. Prezentarea raportului anual de activitate pe anul 2017

8 mart. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 747
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 8 martie 2018: Discursul domnului Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la prezentarea raportului de activitate al Ministerului Public pentru anul 2017

Potrivit unui comunicat din data de 7 martie 2018, Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dat publicității discursul domnului Augustin Lazăr, procurorul general al României, la prezentarea raportului de activitate al Ministerului Public pentru anul 2017.

Vezi și Inspecția Judiciară. Raportul de activitate pe anul 2017

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

În acest context, bilanțul Ministerului Public pe anul 2017 s-a desfășurat sub auspiciile Centenarului Marii Uniri și Anului european al patrimoniului cultural (proclamat prin Decizia Parlamentului European și a Consiliului din 17 mai 2017). În acest context, se înscrie publicarea recentă, în colaborare cu Institutul de Cercetări Juridice ,,Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, a lucrării ,,Protecția juridică a patrimoniului cultural și natural”. Este prima lucrare științifică din România dedicată acestui domeniu, un adevărat ghid în materie pentru colegii noștri.

Publicarea raportului Ministerului Public permite evidențierea unor premise solide și cu proiecție pentru viitor ale unei viziuni noi, moderne, integratoare care pornește de la asumarea rolului constituțional al procurorului și are ca rezultat îndeplinirea unui act de justiție la standarde europene.

Totodată, coordonatele majore ale activității procurorilor în anul 2017 au constat în volumul mare al cauzelor de soluționat, complexitatea deosebită dată de obiectul și natura acestora, numărul mare de persoane implicate, diversitatea ariilor sociale și juridice din aceste spețe și abordarea multidisciplinară a cauzelor, unele din acestea cu reverberații în istoria recentă a României. În anul 2017, procurorii au avut de soluționat 1.752.067 dosare, din care au soluționat 533.040 dosare, 59.839 de inculpați fiind trimiși în judecată (circa 3882 inculpați minori), din care arestați preventiv 6092. Din numărul total al inculpaților trimiși în judecată, 20.380 au săvârșit infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, din care, mai mult de jumătate pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Au fost achitați definitiv 1036 inculpați, din care 123 ca urmare a dezincriminării (1,7% din inculpații trimiși în judecată).

Prioritățile Ministerului Public pentru anul 2018, pot fi prezentate în mod sintetic, după cum urmează:

– furnizarea unui serviciu public profesionist prin îndeplinirea unui act de urmărire penală de calitate, caracterizat prin administrarea cu celeritate a probelor conform legii, respectarea dreptului la apărare și a principiului prezumției de nevinovăție;

– consolidarea progreselor în activitatea de combatere a corupției, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, evaziune fiscală, spălarea banilor, a infracțiunilor împotriva mediului, patrimoniului cultural și natural, silvice și recuperarea produsului infracțional;

– promovarea standardelor europene în ceea ce privește respectarea și apărarea drepturilor omului, protecția minorilor și a victimelor infracțiunilor;

– consolidarea unui corp de procurori integri.

Pentru mai multe detalii, puteți consulta și discursul domnului Augustin Lazăr la prezentarea raportului de activitate al Ministerului Public pentru anul 2017 aici.

Sursa informației


Ministerul Public. Prezentarea raportului anual de activitate pe anul 2017

Potrivit unui comunicat din data de 2 martie 2018, Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

„Miercuri, 7 martie 2018, ora 11.00, la Cercul Militar Național – Sala de Marmură, va avea loc prezentarea Raportului de activitate a Ministerului Public pe anul 2017.

Monitor Dosare

Vezi și DNA. Prezentarea raportului anual de activitate pe anul 2017

Reprezentanții mass-media care vor participa la eveniment sunt invitați să își confirme prezența până luni, 5 martie 2018, ora 13.00, la adresa de e-mail: [email protected].

Accesul jurnaliștilor în sala de conferință va fi permis pe baza legitimației de jurnalist și a buletinului de identitate începând cu ora 9.30 până la ora 10.45, aceștia putându-și instala aparatura din dotare până la ora 10.30”.

Sursa informației

[UPDATE: Discursul domnului Augustin Lazăr în cadrul ședinței de bilanț al activității procurorilor în anul 2017] Ministerul Public. Prezentarea raportului anual de activitate pe anul 2017 was last modified: martie 11th, 2018 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.