Ministerul Public. Masă rotundă „Protecția patrimoniului cultural național”

11 dec. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 182

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial (www.mpublic.ro), în cursul zilei de 10 decembrie 2018, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a avut loc o masă rotundă cu tema „Protecția prin mijloacele dreptului penal a patrimoniului cultural național”, la care au participat diplomați reprezentând statele UE, SUA și state vecine care au avut o contribuție importantă în recuperarea unor bunuri relevante ale patrimoniului cultural național.

Vezi și Protecția juridică a patrimoniului cultural și natural

Evenimentul a fost ocazionat de celebrarea „Anului European al Patrimoniului Cultural”, iar tema întrevederii a reprezentat-o recuperarea de la autoritățile judiciare partenere a bunurilor de patrimoniu care au format obiectul traficului ilicit cu bunuri culturale. În acest cadru, procurorul general al PÎCCJ a prezentat distinșilor oaspeți cazuri complexe soluționate și a adresat mulțumiri pentru activitatea desfășurată în domeniul cooperării judiciare internaționale.

Totodată, domnul Augustin Lazăr a subliniat faptul că protecția patrimoniului cultural și natural reprezintă una din prioritățile Ministerului Public, iar România, ca stat membru al Uniunii Europene, și-a reglementat un cadru legal de protecție a patrimoniului cultural național, cuprinzând toate domeniile acestuia: patrimoniul mobil, imobil, arheologic și imaterial.

În cadrul întrevederii, au fost analizate instrumentele de cooperare judiciară cele mai eficace, precum și soluțiile optime pentru consolidarea cooperării prin schimbul de bune practici, înființarea unei rețele europene pentru protejarea patrimoniului cultural și natural, a unui Parchet European, competent inclusiv pentru criminalitatea organizată transfrontalieră, respectiv traficul cu bunuri culturale.

(Sursa foto: Ministerul Public)

Sursa informației

Ministerul Public. Masă rotundă „Protecția patrimoniului cultural național” was last modified: decembrie 11th, 2018 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter