Ministerul pentru Mediul de Afaceri. Lansarea unui portal pentru acces direct la informații cu privire la drepturi, controale, contravenții și sancțiuni, în aplicarea Legii prevenirii

2 mai 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 655

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în data de 29 aprilie 2018, acesta a lansat portalul www.prevenire.gov.ro dedicat informării publice în ceea ce privește mecanismul de funcționare a prevenirii, instituit prin Legea prevenirii și gestionat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a devenit operațional.

Potrivit declarațiilor ministrului, acest portal reprezintă un instrument care adună toate principiile Legii prevenirii, o lege foarte așteptată de mediul de afaceri, prin care se dorește a fi schimbată percepția asupra relației antreprenor-stat.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Astfel, conform precizărilor din comunicat, prin intermediul portalului, atât operatorii economici, cât și persoanele fizice vor avea acces direct, nediscriminatoriu și transparent la informații despre drepturile și obligațiile persoanelor supuse activităților de control, precum și atribuțiile autorităților care constată contravențiile și aplică sancțiunile.

De asemenea, se precizează faptul că portalul va asigura mecanismul de funcționare al prevenirii, oferind totodată autorităților cu atribuții de control, constatare și sancționare a contravențiilor accesul la platforma comună de popularizare a materialelor documentare și ghidurilor de bună practică din domeniile menționate anterior.

În fine, se mai arată faptul că, în raport cu această lansare, contravențiile incluse, în număr de aproximativ 400, reglementate prin 70 de acte normative, vizează sfera de responsabilitate a 11 ministere, precum și a unor instituții publice cu atribuții de reglementare și control ce se regăsesc în subordinea și coordonarea acestora. Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat este integrator al acestor propuneri de contravenții.

Sursa informației

Ministerul pentru Mediul de Afaceri. Lansarea unui portal pentru acces direct la informații cu privire la drepturi, controale, contravenții și sancțiuni, în aplicarea Legii prevenirii was last modified: mai 2nd, 2018 by Universul Juridic

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter