Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Proiect: Hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată

22 oct. 2024
Vizualizari: 87

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a supus dezbaterii publice Proiectul de Hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Propunerile, sugestiile și opiniile cu privire la acest proiect pot fi transmise la adresa de e-mail dezbateri@mmuncii.gov.ro în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site (21.10.2024 până la data de 30.10.2024).

Redăm în continuare conținutul hotărârii:

ART. 1:

Începând cu data de 1 ianuarie 2025, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, prevăzut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se stabilește în bani, fără a include sporuri și alte adaosuri, la suma de 4050 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 165,334 ore pe lună, reprezentând 24,496 lei/oră.

ART. 2:

La data prevăzută la art. 1, Hotărârea Guvernului nr. 598/2024, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 529 din 06 iunie 2024, se abrogă.

Pentru informații suplimentare privind Proiectul și Nota de fundamentare, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și Ministerul Muncii. Proiect: Ordin privind Completarea listei specializărilor și a perfecționărilor pentru care furnizorii de formare profesională a adulților au dreptul să organizeze programe de formare profesională

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Proiect: Hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată was last modified: octombrie 22nd, 2024 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.