MMJS. Proiect în dezbatere publică: Hotărârea privind modificarea H.G. nr. 250/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare

18 mart. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 673

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui anunț de pe site-ul oficial al Ministerului Muncii, în dezbatere se află abrogarea art. 3 alin. (1) din H.G. nr. 250/1992 privind concediul de odihnă și alte concedii ale salariaților din administrația publică, din regiile autonome cu specific deosebit și din unitățile bugetare.

Conform prevederilor legale, salariații care cumulează mai multe contracte individuale de muncă au dreptul la concediu anual de odihnă și indemnizația aferentă pentru fiecare dintre raporturile juridice pe care le-a încheiat.

Conferintele Video Universul Juridic

Cu toate acestea, în prezent, un salariat bugetar care cumulează mai multe contracte individuale de muncă beneficiază de concediu de odihnă și indemnizație de concediu aferente numai la funcția de bază, pentru celălalt raport de muncă având dreptul numai la concediu fără plată.

De aceea, se susține că prevederile art. 3 alin. (1) din H.G. nr. 250/1992 contravin dispozițiilor cadrului general și instituie un regim discriminatoriu.

Sursa informației

 

MMJS. Proiect în dezbatere publică: Hotărârea privind modificarea H.G. nr. 250/1992 privind concediul de odihnă și alte concedii ale salariaților din administrația publică, din regiile autonome cu specific deosebit și din unitățile bugetare was last modified: martie 18th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter