[UPDATE: Plenul CSM îşi manifestă îngrijorarea cu privire la continuarea procedurilor] Ministerul Justiției. Selecția procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea unor funcții de conducere vacante

3 sept. 2021
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 184

Update 2 septembrie: Plenul CSM își manifestă îngrijorarea cu privire la continuarea procedurilor

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a comunicat că este esențial ca magistrații să nu creeze percepția că potențează elemente valorificate de cadrul disputelor politice și a condamnat angajarea procedurilor privitoare la numirea unor procurori de rang înalt în discursul politic.

De asemenea, Plenul a evidențiat că declanșarea procedurii de selecție a fost dispusă fără a se reglementa vreo diminuare a pregnanței factorului politic, iar această contradicție poate crea aparența unei politizări asumate a numirilor procurorilor de rang înalt, cu consecințe iremediabile pe planul încrederii în activitatea desfășurată de aceștia.

În acest context, Plenul își manifestă îngrijorarea că inițierea ori continuarea lor, de această dată complementar unei instabilități tipice interimatului funcției de ministru, ar pune probleme serioase cu privire la substanța, coerența și finalitatea unei astfel de proceduri.

Sursa informației


Update 2 septembrie: Solicitare privind continuarea procedurii de selecție

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a solicitat Ministerului Justiției continuarea procedurii de selecție a procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea funcțiilor vacante de conducere din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și Direcția Națională Anticorupție, în contextul anunțului prim-ministrului Guvernului României cu privire la revocarea din funcție a ministrului Justiției.

De asemenea, aceasta solicită respectarea calendarului stabilit, pentru a se asigura desfășurarea activității parchetelor în mod optim, în acord cu recomandările MCV, până la modificarea legii în sensul măririi rolului CSM în această procedură, prin introducerea avizului conform.

Sursa informației


Update 1 septembrie: Rezultatul verificării îndeplinirii condițiilor de participare 

Ministerul Justiției a publicat rezultatul verificării îndeplinirii condițiilor de participare la selecția procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea funcțiilor vacante de conducere din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și Direcția Națională Anticorupție.

Anunțul poate fi vizualizat aici.

Sursa informației


Potrivit unui anunț, Ministerul Justiției organizează, în perioada 28 iulie 2021-15 septembrie 2021, la sediul său din București, selecția procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea unor funcții de conducere vacante din cadrul mai multor unități de parchet.

Astfel, enumerăm unitățile de parchet la care au fost scoase la concurs funcțiile de conducere vacante:

I. Parchetul de pe lângă înalta Curte de Casație și Justiție:

− Procuror șef secție – Secția de resurse umane și documentare.

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

II. Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism:

− Procuror șef;

− Procuror șef adjunct;

− Procuror șef secție – Secția de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice.

III. Direcția Națională Anticorupție:

− Procuror șef adjunct;

− Procuror șef secție – Secția de combatere a corupției;

− Procuror șef secție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție;

− Procuror șef secție – Secția judiciară penală.

În acest sens, procurorii interesați sunt invitați să depună cereri de înscriere până la data de 1 septembrie 2021, ora 17:00, la Direcția resurse umane din cadrul Ministerului Justiției, București.

Totodată, în perioada 6-9 septembrie 2021, candidații selectați vor susține proba interviului.

Pentru mai multe detalii privind dosarul de înscriere, calendarul estimativ de desfășurare a procedurii de selecție și criteriile de evaluare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și Ministerul Justiției. Proiect: Legea pentru modificarea Codului penal, precum și a altor acte normative

[UPDATE: Plenul CSM își manifestă îngrijorarea cu privire la continuarea procedurilor] Ministerul Justiției. Selecția procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea unor funcții de conducere vacante was last modified: septembrie 3rd, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter