[UPDATE: Revocarea procedurii] Ministerul Justiției. Selecția procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru funcția de procuror general al PÎCCJ

2 mai 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 470

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 2 mai 2019: Revocarea procedurii de selecție a procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire pentru funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Potrivit site-ului oficial (www.just.ro), la data de 30 aprilie 2019, ministrul justiției a decis revocarea, cu efecte imediate, a procedurii de selecție a procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire pentru funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Monitor Dosare

Ministrul a precizat faptul că procedurile de selecție vor fi reluate în perioada imediat următoare, detaliile referitoare la depunerea dosarelor de candidatură, calendarul procedurilor și alte informații de interes fiind comunicate în timp util.

Sursa informației


Update 11 aprilie 2019: Anunțul privind rezultatele selecției candidaților în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror general al PÎCCJ

Potrivit site-ului oficial (www.just.ro), Ministerul Justiției a dat publicității anunțul privind rezultatele selecției candidaților în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Ministerul Justiției a organizat, în perioada 13 martie 2019 – 10 aprilie 2019, selecția procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire pentru funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care va deveni vacantă începând cu data de 28 aprilie 2019.

În cadrul procesului de selecție s-a apreciat că niciunul dintre candidați nu îndeplinește cerințele necesare pentru numirea în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Astfel, Ministerul a anunțat nu se va face o propunere de numire în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție dintre candidații participanți, procedura urmând a fi reluată potrivit calendarului ce va fi comunicat ulterior.

Sursa informației


Conform unui anunț, Ministerul Justiției va organiza selecția procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire pentru funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, vacantă începând cu data de 28 aprilie 2019.

Această selecție va fi efectuată în perioada 13 martie 2019 – 5 aprilie 2019.

Selecția se bazează pe îndeplinirea de către candidați a condițiilor prevăzute de art. 54 alin. (1) și alin. ( 11) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare:

– Pot fi propuși pentru numirea în funcțiile de conducere procurorii care au o vechime minimă de 15 ani în funcția de judecător sau procuror (condiția de vechime trebuie îndeplinită până la data susținerii interviului în fața ministrului justiției);

– Nu pot fi numiți în funcții de conducere procurorii care au făcut parte din serviciile de informații sau au colaborat cu acestea ori procurorii care au un interes personal, ce influențează sau ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate și imparțialitate a atribuțiilor prevăzute de lege;

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

– Procurorii care participă la selecție sunt obligați să dea o declarație pe propria răspundere din care să rezulte că nu au făcut parte din serviciile de informații înainte de anul 1990 și nici nu au colaborat cu acestea, precum și o declarație de interese care se actualizează anual ori în termen de 15 zile de la apariția unei schimbări sau de la data la care procurorul a luat cunoștință despre aceasta.

Documente necesare

Procurorii trebuie să depună cererile la Direcția resurse umane din Ministerul Justiției însoțite de următoarele înscrisuri:

– declarațiile prevăzute de art. 54 alin. (2) raportat la art. 48 alin. (10)-(11) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

– un proiect privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care participă la selecție, care se depune atât pe suport hârtie, cât și în format electronic, pe suport specific. Proiectul se va încadra într-o limită de 30 pagini, iar anexele nu vor putea depăși 10 pagini. Planul și anexele vor fi redactate cu caractere de mărimea 12, font Times New Roman, spațiere la 1,5 rânduri;

– un curriculum vitae al candidatului, conform modelului comun european;

– minimum 10 lucrări întocmite de candidat în compartimentele în care și-a desfășurat activitatea;

– ultimul raport de evaluare a activității profesionale a candidatului participant la selecție;

– orice alte înscrisuri relevante.

Cererile se acceptă până la data de 28 martie 2019, ora 17:30.

Totodată, lista persoanelor care îndeplinesc condițiile legale de participare la selecție și programarea interviului se vor afișa la sediul Ministerului Justiției și se vor publica online la data de 29 martie 2019.

Interviul se va desfășura în perioada 3-4 aprilie 2019, iar rezultatele selecției se vor afișa pe 5 aprilie 2019.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați sursa informației.

 

Sursa informației

[UPDATE: Revocarea procedurii] Ministerul Justiției. Selecția procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru funcția de procuror general al PÎCCJ was last modified: mai 2nd, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter