[UPDATE: Rezultatele selecției procurorilor] Ministerul Justiției. Selecția procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru două funcții de procurori șefi secție din cadrul DNA

16 apr. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 364

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

UPDATE: Rezultatele selecției procurorilor

Potrivit site-ului oficial (www.just.ro), s-au afișat rezultatele finale ale selecției procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru două funcții de procuror șef de secție din cadrul DNA.

Astfel, pentru a vizualiza propunerea ministrului justiției, Tudorel Toader, vă rugăm să dați click aici.

În aceeași ordine de idei, candidatul selectat va fi procuror șef al Secției judiciare penale din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Sursa informației

 


Conform unui anunț, Ministerul Justiției organizează selecția procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru două funcții de procuror șef secție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

Cele două posturi vor fi vacante începând cu data de 20 martie 2019, iar procedura de selecție se va desfășura în perioada 13 martie 2019 – 5 aprilie 2019.

Selecția se bazează pe îndeplinirea de către candidați a condițiilor prevăzute de art. 54 alin. (1) și alin. (1^1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare:

– Pot fi propuși pentru numirea în funcțiile de conducere procurorii care au o vechime minimă de 15 ani în funcția de judecător sau procuror (condiția de vechime trebuie îndeplinită până la data susținerii interviului în fața ministrului justiției);

Nu pot fi numiți în funcții de conducere procurorii care au făcut parte din serviciile de informații sau au colaborat cu acestea ori procurorii care au un interes personal, ce influențează sau ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate și imparțialitate a atribuțiilor prevăzute de lege;

– Procurorii care participă la selecție sunt obligați să dea o declarație pe propria răspundere din care să rezulte că nu au făcut parte din serviciile de informații înainte de anul 1990 și nici nu au colaborat cu acestea, precum și o declarație de interese care se actualizează anual ori în termen de 15 zile de la apariția unei schimbări sau de la data la care procurorul a luat cunoștință despre aceasta.

Documente necesare

Procurorii trebuie să depună cererile la Direcția resurse umane din Ministerul Justiției însoțite de următoarele înscrisuri:

– dovada îndeplinirii condițiilor de vechime prevăzute de lege;

Pachet: Principiile procedurei judiciare

– declarațiile prevăzute de art. 54 alin. (2) raportat la art. 48 alin. (10-11) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

– un proiect managerial privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care participă la selecție, care se depune atât pe suport hârtie, cât și în format electronic, pe suport specific. Proiectul se va încadra într-o limită de 30 pagini, iar anexele nu vor putea depăși 10 pagini. Planul și anexele vor fi redactate cu caractere de mărimea 12, font Times New Roman, spațiere la 1,5 rânduri;

– un curriculum vitae al procurorului, conform modelului comun european prevăzut în anexa la Hotărârea Guvernului nr. 1021/2004 pentru aprobarea modelului comun european de curriculum vitae;

– minim 10 lucrări întocmite de procuror în compartimentele în care și-a desfășurat activitatea, în ultimii 5 ani;

– ultimul raport de evaluare a activității profesionale a procurorului participant la selecție

– orice alte înscrisuri relevante.

Cererile se acceptă până la data de 28 martie 2019, ora 17:30.

Totodată, lista persoanelor care îndeplinesc condițiile legale de participare la selecție și programarea interviului se vor afișa la sediul Ministerului Justiției și se vor publica online la data de 29 martie 2019.

Interviul se va desfășura în perioada 3-4 aprilie 2019, iar rezultatele selecției se vor afișa pe 5 aprilie 2019.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați sursa informației.

 

Sursa informației

 

[UPDATE: Rezultatele selecției procurorilor] Ministerul Justiției. Selecția procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru două funcții de procurori șefi secție din cadrul DNA was last modified: aprilie 16th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter