Ministerul Justiției. Recomandări pentru armonizarea regulilor de prudență sanitară în sediile instanțelor și parchetelor

6 mai 2020
Vizualizari: 924

Ministerul Justiției (www.just.ro) a elaborat o serie de recomandări menite a veni în sprijinul magistraților, grefierilor, personalului de specialitate din instanțe și parchete, dar și al cetățenilor, pentru armonizarea regulilor de protecție sanitară cu buna desfășurare a activităților din sediile acestora, în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, pentru generarea politicilor necesare „post stare de urgență”, Ministerul Justiției recomandă instituțiilor din cadrul sistemului judiciar întocmirea unui plan de reluare graduală a activității, ținând cont de următoarele:

„- Protecția sanitară atât a propriilor magistrați, grefieri și personal de specialitate, cât și a participanților la înfăptuirea actului de justiție, cum ar fi părțile din incinta sălii de ședință, avocaților, experților etc.;

– Necesitatea satisfacerii serviciului public, în acord cu competențele legale, regulamentare și statutare;

– Desfășurarea de activități, acțiuni menite să stopeze încercările de zădărnicire a combaterii bolii și de răspândire a acesteia, sprijinind eforturile societății și statului prin reacții prompte și eficiente pentru înlăturarea efectelor încălcării măsurilor dispuse pe parcursul dezvoltării situației de urgență, în scopul restaurării valorilor sociale încălcate prin săvârșirea de fapte contrare normelor juridice care au reglementat și reglementează raporturile sociale din societate în perioada situației de urgență.”

De asemenea, pentru reluarea activităților de urmărire penală și de judecată, vor fi impuse o serie de reguli cu caracter general, având la baza recomandări privind:

„- Respectarea distanței sociale;

– Identificarea persoanelor vulnerabile;

– Autoizolarea la domiciliu;

– Recomandări privind accesul în sediile instanțelor/parchetelor;

– Amânarea stagiilor de practică sau a internshipurilor.”

Totodată, Ministerul Justiției va continua aprovizionarea instanțelor de judecată și a CSM cu echipamente de protecție, distribuind măști și mănuși chirurgicale, ochelari de protecție sanitară, combinezoane de protecție sanitară etc.

Puteți vizualiza recomandarile aici.

Centralizatorul materialelor de protecție și dezinfectanți distribuite instanțelor poate fi vizualizat aici.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Această rubrică este susținută de EASYLAW, manager activități juridice.
Îmbunătățește eficiența echipei și crește performanța societății tale de avocatură, cu pachetul Avocatul PREMIUM. Abonează-te la EASYLAW* și primești gratuit cont PREMIUM pe portalul www.universuljuridic.ro.
🔔Vreau cont demo
Ministerul Justiției. Recomandări pentru armonizarea regulilor de prudență sanitară în sediile instanțelor și parchetelor was last modified: mai 6th, 2020 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: