Ministerul Justiției. Proiectul de Ordonanță de urgență privind adoptarea unor măsuri în materia alcătuirii completurilor de judecată în apel

31 dec. 2020
Vizualizari: 339

Potrivit site-ului oficial (www.just.ro), Ministerul Justiției a publicat unele precizări privind Proiectul de Ordonanță de urgență privind adoptarea unor măsuri în materia alcătuirii completurilor de judecată în apel, aprobat de Guvern, în urma solicitărilor primite din partea Consiliului Superior al Magistraturii, la propunerea Ministerului Justiției.

Astfel, proiectul prevede că judecarea apelurilor în complet format din 3 judecători se aplică apelurilor formulate în procese pornite începând cu data de 1 ianuarie 2023, iar în procesele pornite începând cu data de 1 ianuarie 2021 și până la data de 31 decembrie 2022 inclusiv, apelurile se judecă în complet format din 2 judecători.

De asemenea, în cauzele penale, noile dispoziții privitoare la judecarea apelurilor în complet format din 3 judecători se aplică la judecarea apelurilor în cauzele care au fost înregistrate în primă instanță începând cu data de 1 ianuarie 2023; apelurile formulate în cauzele penale înregistrate în primă instanță începând cu data de 1 ianuarie 2021 și până la data de 31 decembrie 2022 inclusiv se judecă în complet format din 2 judecători.

 

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Ministerul Justiției. Raportul Ministrului Justiției (4 noiembrie 2019-23 decembrie 2020)

Ministerul Justiției. Proiectul de Ordonanță de urgență privind adoptarea unor măsuri în materia alcătuirii completurilor de judecată în apel was last modified: decembrie 31st, 2020 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.