Ministerul Justiţiei. Proiectul de hotărâre a Guvernului pentru modificarea și completarea H.G. nr. 652/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Justiției

22 ian. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 243

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.just.ro), la data de 22 ianuarie 2020, Ministerul Justiției a publicat proiectul de hotărâre a Guvernului pentru modificarea și completarea H.G. nr. 652/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Justiției.

Astfel, în temeiul dispozițiilor art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Ministerul Justiției supune dezbaterii publice proiectul de hotărâre a Guvernului pentru modificarea și completarea H.G. nr. 652/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Justiției, însoțit de nota de fundamentare.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Vă prezentăm, în continuare, modificările și completările aduse:

1. La articolul 6, la punctul VIII după poziția 42 se introduce o nouă poziție, 43, cu următorul cuprins:

Art. 6 – VIII. alte atribuții:

43. elaborează strategiile de comunicare, organizează conferințele de presă ale ministerului și răspunde de asigurarea caracterului coerent și unic al mesajului public al ministerului.

2. La articolul 22, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:

Art. 22 – (1) Ministerul dispune de un aparat administrativ propriu, organizat la nivel de direcții, servicii, birouri, denumite în continuare compartimente administrative, și compus din 413 posturi, exclusiv demnitarii, posturile aferente cabinetului ministrului și cele ale Direcției de implementare a proiectelor finanțate din împrumuturi externe (DIPFIE) și Direcției Naționale de Probațiune (DNP).”

3. La articolul 22, după alineatul (11) se introduc două noi alineate, alin. (12) și (13) cu următorul cuprins:

Art. 22 – (12) Pentru elaborarea unor proiecte specifice realizării obiectivelor Ministerului Justiției, pe perioada mandatului său, ministrul justiției, poate numi, prin ordin, consilieri onorifici în domenii precum domeniul economic, management judiciar, comunicare, politici publice din domeniul justiției, afaceri externe și diplomație.

(13) Activitatea consilierilor onorifici prevăzuți la alin. (12) este neremunerată.”

4. Articolul 363 se abrogă.

5. Anexa nr. 1 Structura organizatorică a Ministerului Justiției” se modifică și se înlocuiește cu Anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

6. La anexa nr. 3, subpunctul 4 de la punctul III se abrogă.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

 

 

Pentru proiectul integral, anexa și nota de fundamentare, accesați sursa informației.

Sursa informației

Ministerul Justiției. Proiectul de hotărâre a Guvernului pentru modificarea și completarea H.G. nr. 652/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Justiției was last modified: ianuarie 22nd, 2020 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter