Ministerul Justiției. Proiectele de ordine privind acordarea serviciilor de sprijin şi protecţie pentru victimele infracţiunilor, precum și a licenței de funcționare a serviciului pentru sprijinirea victimelor infracţiunilor

5 mart. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 92

Potrivit site-ului oficial (www.just.ro), Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordin pentru aprobarea Metodologiei de evaluare și intervenție multidisciplinară și interinstituțională în acordarea serviciilor de sprijin și protecție pentru victimele infracțiunilor, precum și Proiectul de Ordin comun al ministrului muncii și protecției sociale și al ministrului justiției pentru aprobarea Standardelor minime de calitate în baza cărora se acordă licența de funcționare a serviciului pentru sprijinirea victimelor infracțiunilor.

Redăm, în continuare, dispozițiile Proiectului de Ordin pentru aprobarea Metodologiei de evaluare și intervenție multidisciplinară și interinstituțională în acordarea serviciilor de sprijin și protecție pentru victimele infracțiunilor:

Art. 1Se aprobă Metodologia  de evaluare și intervenție multidisciplinară și interinstituțională în acordarea serviciilor de sprijin și protecție pentru victimele infracțiunilor, prevăzută în Anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2Direcțiile generale de asistență socială, unitățile de poliție și serviciile de probațiune își actualizează procedurile operaționale și încheie protocoale de colaborare pentru evaluarea și intervenția multidisciplinară și interinstituțională în acordarea serviciilor de sprijin și protecție pentru victimele infracțiunilor.

Art. 3 Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Proiectul pentru aprobarea aprobarea Metodologiei de evaluare și intervenție poate fi accesat aici, iar referatul de aprobare, aici

Totodată, Ministerul Justiției a suspus dezbaterii publice și Proiectul de Ordin pentru aprobarea Standardelor minime de calitate în baza cărora se acordă licența de funcționare a serviciului pentru sprijinirea victimelor infracțiunilor.

Proiectul pentru aprobarea Standardelor minime poate fi accesat aici, iar referatul de aprobare, aici

De asemenea, propunerile, sugestiile și opiniile cu valoare de recomandare privind proiectele de acte normativ supus dezbaterii pot fi transmise la adresa de e-mail: [email protected].

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Ministerul Justiției. Începerea proiectului „Dezvoltarea sistemului electronic de management al cauzelor ECRIS V”

Ministerul Justiției. Proiectele de ordine privind acordarea serviciilor de sprijin și protecție pentru victimele infracțiunilor, precum și a licenței de funcționare a serviciului pentru sprijinirea victimelor infracțiunilor was last modified: martie 5th, 2021 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter