Ministerul Justiției. Proiect: Ordin privind modificarea Ordinului nr. 3431/C/2019 pentru aprobarea formularelor de avize de înscriere privind înregistrările efectuate în Registrul Național de Publicitate Mobiliară

21 iun. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
34 views

Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică Proiect de Ordin al ministrului Justiției privind privind modificarea și completarea Ordinului ministrului Justiției nr. 3431/C/2019 pentru aprobarea formularelor de avize de înscriere privind înregistrările efectuate în Registrul Național de Publicitate Mobiliară și a instrucțiunilor de completare a acestor formulare.

Propunerile, sugestiile și opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise pe cale electronică, la adresa de e-mail: [email protected]

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale Proiectului:

Art. I. – Ordinul ministrului justiției nr. 3431/C/2019 pentru aprobarea formularelor de avize de înscriere privind înregistrările efectuate în Registrul Național de Publicitate Mobiliară și a instrucțiunilor de completare a acestor formulare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 730 din 05 septembrie 2019, se modifică după cum urmează:

1. Alineatele (6) și (13) ale articolul 4 se modifică și vor avea următorul cuprins:

„(6) Organul competent sau reprezentantul său poate solicita înscrierea în Registru a avizului de ipotecă inițial, atunci când este selectată destinația „Sechestru asigurător” sau „Sechestru asigurător în cauze penale”, precum și a avizelor subsecvente acestui aviz, a avizului de ipotecă modificator, în cazul în care s-a selectat tipul de modificare „Înscrierea unor mențiuni prevăzute de lege”, a avizului de executare și a avizului de preluare în contul creanței, cu respectarea dispozițiilor legale și a ordinelor Autorității de Supraveghere.”

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

„(13) Organul competent poate solicita înscrierea în Registru a oricărui aviz specific, cu respectarea dispozițiilor legale și a ordinelor Autorității de Supraveghere, cu excepția avizului specific de îndreptare a erorii materiale din culpa operatorului/ agentului.”

2. Alineatele (14) – (16) ale articolul 4 se abrogă.

3. Alineatul (11) al articolul 7 se modifică și va avea următorul cuprins:

„(11) Operatorul/agentul sau, după caz, Corpul Operatorilor va efectua înregistrarea în Registru a avizului de reactivare, pe baza formularului completat conform dispozițiilor legale de către solicitant, la care se atașează acceptul Autorității de Supraveghere.”

4. Alineatul (1) al articolul 8 se modifică și va avea următorul cuprins:

„(1) Căutarea în Registru se va efectua în funcție de tipul avizului de înscriere: aviz de ipotecă, aviz de fiducie, aviz specific și aviz de ipotecă – obligațiuni ipotecare.”

5. Litera d) a alineatului (2) al articolul 8 se abrogă.

6. Alineatul (4) al articolul 8 se modifică și va avea următorul cuprins:

„(4) În cazul bunului de tip „Autovehicul”, căutarea se poate face după rubricile de identificare a bunului: model, număr șasiu sau serie fabricație, serie motor și număr de înmatriculare.”

(…)

Pentru mai multe detalii cu privire la Proiect și Referat de aprobare și anexe, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Monitor Dosare

🔔Vezi și Ministerul Justiției. Proiect: Legea privind statutul personalului de specialitate judiciară și al altor categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești, al parchetelor de pe lângă acestea și al Institutului Național de Expertize Criminalistice

Ministerul Justiției. Proiect: Ordin privind modificarea Ordinului nr. 3431/C/2019 pentru aprobarea formularelor de avize de înscriere privind înregistrările efectuate în Registrul Național de Publicitate Mobiliară was last modified: iunie 21st, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter