Ministerul Justiției. Proiect: Metodologia privind condiţiile în care polițiștii de penitenciare definitivi din sistemul administraţiei penitenciare pot fi mutați în alte unităţi ale sistemului administraţiei penitenciare

26 feb. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
713 views
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.just.ro), marți, 25 februarie a.c., Ministerul Justiției a supus dezbaterii publice Proiectul de Ordin al ministrului justiției pentru aprobarea Metodologiei privind condițiile în care polițiștii de penitenciare definitivi din sistemul administrației penitenciare pot fi mutați în alte unități ale sistemului administrației penitenciare.

 

Structura

– Capitolul I („Dispoziții generale”);

– Capitolul II („Mutarea la cerere a polițiștilor de penitenciare definitivi din sistemul administrației penitenciare”);

– Capitolul III („Mutarea în interesul serviciului a polițiștilor de penitenciare definitivi din sistemul administrației penitenciare”);

– Capitolul IV („Dispoziții finale”).

 

Prezentare generală

Vă prezentăm, în continuare, cele mai importante dispoziții ale Ordinului prevăzute în proiect:

Potrivit art. 1 alin. (1), polițiștii de penitenciare definitivi din sistemul administrației penitenciare pot fi mutați în alte unități ale poliției penitenciare, la cerere sau în interesul serviciului, cu acordul lor, în aceeași ori în altă funcție, pentru care îndeplinesc condițiile de numire, pe un coeficient de ierarhizare identic sau inferior funcției deținute. De asemenea, potrivit alin. (3) al aceluiași articol, mutarea se poate face numai pe funcții vacante din aceeași categorie, de ofițer, respectiv de agent și de același tip, de conducere, respectiv de execuție; prin excepție de la alin. anterior menționat, ofițerii care ocupă funcții de conducere pot fi mutați în alte unități ale poliției penitenciare, într-o funcție de execuție prevăzută cu un coeficient de ierarhizare identic sau inferior funcției anterioare.

Conform art. 2 alin. (1), mutarea la cerere, în alte unități ale poliției penitenciare, în aceeași ori în altă funcție prevăzută cu un coeficient de ierarhizare identic sau inferior, reprezintă modificarea raporturilor de serviciu caracterizată prin manifestarea de voință a polițiștilor de penitenciare definitivi din sistemul administrației penitenciare. Procesul de mutare, potrivit alin. (2) al aceluiași articol, se desfășoară în perioadele stabilite prin decizie a directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor și prin intermediul unei aplicații informatice pentru managementul resurselor umane.

Art. 3 alin. (1) stabilește faptul că, pentru realizarea mutării, polițistul de penitenciare definitiv întrunește cumulativ următoarele condiții: îndeplinește condițiile specifice prevăzute în fișa postului în care solicită mutarea; cererea de mutare este întemeiată și motivată, în toate situațiile fiind însoțită de documente justificative; cererea de mutare are avizul de principiu al directorului unității unde polițistul de penitenciare definitiv este încadrat; cererea de mutare are avizul de principiu al directorului unității unde polițistul de penitenciare solicită mutarea; cererea de mutare are avizul favorabil al Administrației Naționale a Penitenciarelor, emis de directorul general sau de înlocuitorul acestuia, în urma consultării structurilor de specialitate implicate din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Potrivit art. 6 alin. (2), mutarea în interesul serviciului se realizează la propunerea motivată a unității și/sau a structurii de specialitate din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor unde urmează să se mute polițistul de penitenciare în cauză, cu consultarea unității unde este încadrat polițistul de penitenciare definitiv.

Mutarea în interesul serviciului, conform alin. (3), se poate realiza în urma obținerii avizului favorabil al Administrației Naționale a Penitenciarelor, emis de directorul general sau înlocuitorul acestuia, în urma consultării structurilor de specialitate implicate, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele cerințe: polițistul de penitenciare în cauză îndeplinește condițiile specifice prevăzute în fișa postului în care se propune mutarea; polițistul de penitenciare își exprimă acordul scris cu privire la mutarea în interesul serviciului și respectiv cu privire la numirea într-o funcție prevăzută cu coeficient de ierarhizare inferior celei deținute, sau fără indemnizație de conducere, dacă este cazul. Numirea într-o funcție prevăzută cu un coeficient de ierarhizare inferior se va face numai în situația în care nu este posibilă numirea pe un coeficient de ierahizare identic cu cel deținut de polițistul de penitenciare care solicită mutarea.

Potrivit art. 7 alin. (1), în cazul mutării la Administrația Națională a Penitenciarelor este obligatoriu ca polițiștii de penitenciare să aibă o vechime de cel puțin un an ca polițist de penitenciare definitiv, iar alin.(2) precizează faptul că, în cazuri excepționale, temeinic justificate, mutarea se poate realiza și înainte de împlinirea termenului stabilit la alin. (1), pentru funcțiile a căror ocupare implică același nivel de specializare, la nivelul întregului sistem penitenciar.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Pentru a vizualiza Proiectul de Ordin integral, apăsați aici, iar pentru Referatul de Aprobare al Proiectului, apăsați aici.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Ministerul Justiției. Proiect: Metodologia privind condițiile în care polițiștii de penitenciare definitivi din sistemul administrației penitenciare pot fi mutați în alte unități ale sistemului administrației penitenciare was last modified: februarie 26th, 2020 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter