Ministerul Justiției. Proiect: Legea pentru modificarea art. 74 lit. d) din Legea notarilor publici și a activității notariale nr. 36/1995

16 ian. 2023
Vizualizari: 338

Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică Proiectul de Lege pentru modificarea art. 74 lit. d) din Legea notarilor publici și a activității notariale nr. 36/1995.

Propunerile și observațiile referitoare la proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Justiției sau pe fax sau la adresa de e-mail dean@just.ro.

Redăm, în continuare, prevederile principale regăsite în Proiect:

Articol unic – Litera d) a articolului 74 din Legea notarilor publici și a activității notariale nr. 36/1995, republicată în Monitorul Oficial al României nr. 237 martie 2018, se modifică și va avea următorul cuprins:

„d) îndeplinirea actelor și procedurilor notariale cu nerespectarea dispozițiilor legale prevăzute pentru valabilitatea actului sau procedurii notariale în cauza ori îndeplinirea acestora cu încălcarea dispozițiilor art. 9;”.

Detalii privind Proiectul și Expunerea de motive pot fi consultate accesând sursa informației.

Ministerul Justiției. Proiect: Legea pentru modificarea art. 74 lit. d) din Legea notarilor publici și a activității notariale nr. 36/1995 was last modified: ianuarie 16th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.