Ministerul Justiției. Proiect în dezbatere publică: H.G. privind stabilirea numărului maxim de posturi pentru Institutul Național al Magistraturii

6 nov. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 644

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În data de 6 noiembrie 2017, Ministerul Justiției a publicat pe site-ul său oficial (www.just.ro) Proiectul de hotărâre a Guvernului privind stabilirea numărului maxim de posturi pentru Institutul Național al Magistraturii.

De asemenea a fost anexată proiectului și Nota de fundamentare.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Potrivit Proiectului de H.G., Institutul Național al Magistraturii funcționează cu un număr maxim de 95 de posturi, iar încadrarea personalului în numărul maxim de posturi aprobat și în structura organizatorică se face în termenele și cu respectarea condițiilor prevăzute de legislația în vigoare pentru fiecare categorie de personal.

Conform Notei de fundamentare, Institutul Național al Magistraturii are ca obiectiv major asigurarea unui standard de formare profesională a magistraților la nivelul cerințelor impuse de statutul Romaniei de membru al Uniunii Europene, prin promovarea profesionalismului corpului de magistați, identității profesionale, a transparenței și deschiderii internaționale asupra dreptului, contribuind astfel la îmbunătățirea funcționării justiției ca serviciu public eficace și de calitate, de natură să sporeasca încrederea cetățenilor în actul de justiție.

Astfel, având în vedere rolul important al Institutului Național al Magistraturii se impune consolidarea și dezvoltarea suplimentară a capacității instituționale și decizionale a acestuia în vederea îmbunătățirii procesului de formare la nivelul sistemului judiciar.

În vederea îndeplinirii obiectivelor stabilite în Planul de acțiune pentru implementarea „Strategiei pentru dezvoltarea sistemului judiciar 2015-2020”, aprobat prin H.G. nr. 282/2016, în ceea ce privește pregătirea profesională interdisciplinară a participanților la înfăptuirea actului de justiție, vor fi organizate sesiuni de formare în domeniul integrității, eticii și deontologiei pentru magistrați.

De asemenea, pentru asigurarea unei jurisprudențe unitare la nivel național și pentru sporirea transparenței, eticii și integrității sistemului judiciar, Institutul Național al Magistraturii și-a propus elaborarea în calitate de beneficiar a unei cereri de finanțare în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA) pentru proiectul „Asigurarea unei transparențe și integrități sporite la nivelul sistemului judiciar în vederea îmbunătățirii accesului și a calității serviciilor furnizate acestuia”. Proiectul vizează susținerea Institutului în vederea implementării de activități care să contribuie la consolidarea capacității instituționale a acestuia, inclusiv prin consolidarea rețelei de formatori.

În aceste condiții, pentru eficientizarea activităților se impune suplimentarea numărului de posturi aprobat Institutului Național al Magistraturii. Organigrama actuală este subdimensionată sub aspect numeric, în raport cu actualele și viitoarele atribuții, având în vedere faptul că schema de personal a rămas nemodificată din anul 2005 până în prezent.

Posturile sunt necesare pentru:
– crearea unui birou de „Programe cu finanțare externă”;
– crearea unui birou de „Achiziții publice”;
– asigurarea de personal calificat pentru întreținerea și funcționarea clădirilor pe care Institutul le deține în folosință.

Astfel, se solicită suplimentarea cu 10 posturi, defalcate după cum urmează:

– 4 posturi aparținând categoriei personalului contractual din care:
• 2 posturi consilier 1A;
• 2 posturi muncitor, treapta 1.

– 4 posturi funcții publice, din care:
• 2 posturi consilier superior;
• 2 posturi consilier principal.

– 2 posturi de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor.

Propunerile și observațiile referitoare la proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Justiției, str. Apolodor, nr.17, sector 5, București, pe fax, la nr. 037 204 1195 sau la adresa de e-mail [email protected]

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Sursa informației

Ministerul Justiției. Proiect în dezbatere publică: H.G. privind stabilirea numărului maxim de posturi pentru Institutul Național al Magistraturii was last modified: noiembrie 6th, 2017 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter