Ministerul Justiției. Proiect în dezbatere publică: aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă în cadrul instituţiilor din sistemul justiţiei

5 dec. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1186

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În data de 29 noiembrie 2017, pe site-ul oficial al Ministerului Justiției (www.just.ro) a fost publicat Proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, mărimea concretă a sporului pentru condiții de muncă, precum și condițiile de acordare a acestuia pentru familia ocupațională de funcții bugetare „Justiție” și Curtea Constituțională, precum și pentru funcționarii publici și personalul contractual care își desfășoara activitatea în cadrul instituțiilor din sistemul justiției.

De asemenea, a fost anexată acestui proiect, Nota de fundamentare.

Data Protection; Un an de la aplicarea GDPR în România, Ediția a VII-a

Potrivit notei de fundamentare, noul cadru legal impune actualizarea și înlocuirea dispozițiilor interne cu o hotărâre de Guvern pentru aprobarea principalelor condiții de acordare a sporului pentru condiții de muncă grele, periculoase sau vătămătoare respectiv a sporului pentru condiții de muncă periculoase sau vătămătoare personalului din cadrul sistemului justiției, conform art. 23 din Legea nr. 153/2017.

Conform mențiunilor din Notă, faptul că în cadrul Ministerului Justitiei, Curții Constituționale, Consiliului Superior al Magistraturii, Înaltei Curți de Casație și Justiție, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcției Naționale Anticorupție, Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, curților de apel, tribunalelor, tribunalelor specializate, judecătoriilor și parchetelor de pe lângă aceste instanțe, Institutului Național de Expertize Criminalistice, Direcției Națională de Probațiune, Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, Oficiului Național al Registrului Comerțului, Institutului Național al Magistraturii, Școlii Naționale de Grefieri și Autorității Naționale pentru Cetățenie își desfășoară activitatea și funcționari publici și personal contractual.

Personalul din sistemul justiției, atât categoriile de personal specifice acestui sistem cât și funcționarii publici și personalul contractual care își desfășoară activitatea în cadrul sistemului justiției, beneficiază, în prezent, de un spor de 15% din salariul de bază sau, după caz, din indemnizația de încadrare, corespunzător timpului lucrat, pentru condiții de muncă grele, vătămătoare sau periculoase.

Astfel, prin prezenta hotărâre se propune reglementare unitară a acordării acestui spor atât categoriilor profesionale enumerate la art. 1 din cadrul Cap. VIII al Anexei nr.V la Legea – cadru nr. 153/2017 cât și funcționarilor publici și personalului contractual deoarece sporul pentru condiții de muncă este un spor strict legat de locul de desfășurare a activității, în speță, instituțiile din cadrul sistemului justiției, fără nicio legătură cu „familia ocupațională” din care aceste categorii de personal fac parte din punct de vedere formal, stabilită în considerarea statutului acestora.

Proiectul se află în dezbatere publică, iar propunerile și observațiile referitoare la proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Justiției, până la data de 12 decembrie 2017, str. Apolodor, nr.17, sector 5, București, pe fax, la nr. 037 204 1195 sau la adresa de e-mail [email protected] sau [email protected]

Sursa informației

Ministerul Justiției. Proiect în dezbatere publică: aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă în cadrul instituțiilor din sistemul justiției was last modified: decembrie 6th, 2017 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter