Ministerul Justiției. Proiect: H.G. privind unele măsuri referitoare la mutarea temporară a arhivei fostei Direcții Generale de Protecție și Anticorupție

27 sept. 2022
Vizualizari: 264

Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind unele măsuri referitoare la mutarea temporară a arhivei fostei Direcții Generale de Protecție și Anticorupție.

Propunerile și observațiile referitoare la proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Justiției, pe fax, la nr. 037 204 1204, sau la adresa de e-mail dean@just.ro.

Redăm, în continuare, prevederile Proiectului:

Art. 1. – (1) Pe durata desfășurării lucrărilor de modernizare și consolidare a imobilului în care află sediul Administrației Naționale a Penitenciarelor, situat în str. Maria Ghiculeasa nr. 47, sector 2, București, se autorizează mutarea temporară într-un spațiu pus la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale a arhivei aparținând fostei Direcții Generale de Protecție și Anticorupție din subordinea Ministerului Justiției, denumită în continuare fosta D.G.P.A., aflată în prezent în custodia Administrației Naționale a Penitenciarelor și depozitată în imobilul anterior menționat.

(2) În scopul depozitării arhivei aparținând fostei D.G.P.A. până la finalizarea lucrărilor de modernizare și consolidare prevăzute la alin. (1), Ministerul Apărării Naționale pune la dispoziție un spațiu cu capacitatea de 120 m3 din Depozitul Central de Arhivă al Arhivelor Militare Naționale Române, situat în Aleea Poarta Eroilor nr. 4, Municipiul Pitești, județul Argeș.

Art. 5. – (1) După finalizarea activității de mutare a arhivei fostei D.G.P.A. din imobilul prevăzut la art. 1 alin. (1) în spațiul pus la dispoziție de către Ministerul Apărării Naționale și prevăzut la art. 1 alin. (2), Comisia întocmește un raport de activitate care va fi supus aprobării directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor. Conținutul raportului se stabilește prin decizia directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor prevăzută la art. 3 alin. (5).

(2) După aprobarea raportului de activitate prevăzut la alin. (1), directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor îl informează pe ministrul justiției cu privire la aspectele cuprinse în acesta, iar activitatea Comisiei încetează.

Art. 6. – (1) În termen de 5 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor numește Comisia prevăzută la art. 2.

(2) Comisia va finaliza activitățile prevăzute de prezenta hotărâre în termen de 30 de zile de la data numirii acesteia.

Detalii privind Proiectul și Referatul de aprobare pot fi consultate accesând sursa informației.

(Copyright: freepik.com)

Sursa informației

🔔Vezi și Ministerul Justiției. Proiect: Legea pentru modificarea Legii nr. 188/2000 privind executorii judecătorești

Ministerul Justiției. Proiect: H.G. privind unele măsuri referitoare la mutarea temporară a arhivei fostei Direcții Generale de Protecție și Anticorupție was last modified: septembrie 27th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.