Ministerul Justiției. Proiect: H.G. privind închirierea unor spaţii aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Justiţiei, precum şi a instanţelor judecătoreşti

27 apr. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 74

Potrivit site-ului oficial (www.just.ro), Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind închirierea unor spații aflate în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Justiției, precum și a instanțelor judecătorești.

Redăm, în continuare, prevederile Proiectului de Hotărâre, așa cum a fost publicat de Ministerul Justiției:

Art. 1 − Se aprobă închirierea de către Ministerul Justiției și instanțele judecătorești a unor spații, având datele de identificare prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în scopul desfășurării unor activități sau prestării unor servicii necesare personalului instanțelor și justițiabililor. 

Art. 2 (1)  Închirierea spațiilor prevăzute la art. 1 se va realiza prin licitație publică, în condițiile prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ.

(2) Contractele de închiriere se încheie de către Ministerul Justiției și instanțele judecătorești, pe perioadele menționate în anexă, cu posibilitatea prelungirii prin act adițional, până la definitivarea unei noi proceduri de licitație publică.

Art. 3 − (1)  Preturile minime lunare pentru închirierea spațiilor sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

(2)  Chiria încasată potrivit contractelor prevăzute la art. (2) alin. (2) se virează integral  la bugetul de stat.

De asemenea, propunerile, sugestiile și opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise la adresa de e-mail: [email protected].

Pentru mai multe detalii cu privire la proiectnota de fundamentare și anexă, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Ministerul Justiției. Proiect: H.G. privind suplimentarea numărului maxim de posturi pentru unele instituții din sistemul justiției

Ministerul Justiției. Proiect: H.G. privind închirierea unor spații aflate în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Justiției, precum și a instanțelor judecătorești was last modified: aprilie 27th, 2021 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter