Ministerul Justiției. Precizări în legătură cu reuniunea Comisiei Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne a Parlamentului European

23 mart. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 436

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului de presă din data de 23 martie 2017, Ministerul Justiției a făcut o serie de precizări referitor la participarea ministrului justiției la reuniunea Comisiei Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne a Parlamentului European și susținerile acestuia în fața Comisiei LIBE.

Astfel, potrivit comunicatului, în data de 22 martie 2017, domnul Tudorel TOADER, ministrul justiției, a participat la dezbaterile organizate la Bruxelles în cadrul Comisiei Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne a Parlamentului European, în prezența oficialilor europeni, reprezentanți ai societății civile și mass media.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Cu această ocazie, oficialul român a prezentat poziția Guvernului României cu privire la recentele modificări legislative și la angajamentele României ca stat membru al Uniunii Europene.

În acest sens, domnul Tudorel TOADER a precizat că la Ministerul Justiției sunt în curs de elaborare proiecte de legi pentru transpunerea deciziilor Curții Constituționale și a directivelor cu termen depășit.

Referitor la suprapopularea penitenciarelor, oficialul român a subliniat faptul că măsura grațierii nu este unica soluție pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă sistemul penitenciar, sens în care Ministerul Justiției va veni cu măsuri complementare, care vor fi supuse dezbaterii Parlamentului.

👍Vezi și [UPDATE: Legea pentru grațierea unor pedepse. Precizări recente ale ministrului justiției] Avocatul Poporului motivează decizia de a ataca la CCR O.U.G. nr. 13/2017

„Am solicitat și solicit fiecărei puteri, autorități și instituții să rămână în matca constituțională. Arhitectura statului de drept este clară, dar aceasta trebuie cunoscută și respectată” – a menționat domnul ministru.

La întrebările europarlamentarilor referitoare la modificarea legislației penale și a pașilor de urmat, domnul Tudorel TOADER, ministrul justiției, a adus clarificări cu privire la conținutul deciziei pronunțate de Curtea Constituțională a României (CCR) privind O.U.G. nr. 13/2017, demersurile viitoare ale Ministerului Justiției pentru compatibilizarea legislației cu deciziile CCR, posibilele soluții pentru degrevarea penitenciarelor, precum și următorii pași în contextul Mecanismului de Cooperare și Verificare.

Mai mult, oficialul român a precizat că nu vor fi adoptate ordonanțe de urgență în domeniul drepturilor fundamentale.

Ministerul Justiției. Precizări în legătură cu reuniunea Comisiei Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne a Parlamentului European was last modified: martie 23rd, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter