Ministerul Justiției. Precizări asupra proiectului de Lege privind statutul personalului de probațiune

23 nov. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 44

Ministerul Justiției informează asupra finalizării proiectului de Lege privind statutul personalului de probațiune propus spre avizare Consiliului Economic și Social, în urma finalizării avizării interministeriale în 18 noiembrie 2022.

Prin acest proiect, se întărește rolul important pe care l-a dobândit personalul de probațiune în înfăptuirea actului de justiție în România, intervenția consilierilor de probațiune fiind esențială în cursul procesului penal, precum și în etapa de executare a sancțiunilor și măsurilor neprivative de libertate.

Proiectul de act normativ a fost elaborat la nivelul conducerii Ministerului Justiției și dezbătut cu organizațiile sindicale și asociațiile profesionale de la nivelul sistemului de probațiune.

Proiectul este necesar și ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 252/2013 privind organizarea și funcționarea sistemului de probațiune, care extinde, în mod semnificativ, atribuțiile și responsabilitățile ce revin acestuia, dar și lărgirea sferei de situații în care este necesară intervenția consilierilor de probațiune, atât pe parcursul procesului penal, cât și în etapa de executare a hotărârilor judecătorești.

Pentru informații suplimentare, vă invităm să consultați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și Ministerul Justiției. Precizări asupra proiectului de Lege privind statutul grefierilor și al altor categorii de personal

 

Ministerul Justiției. Precizări asupra proiectului de Lege privind statutul personalului de probațiune was last modified: noiembrie 23rd, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.