Ministerul Justiției. „Panel pentru justiție” pentru evaluarea recomandărilor Comisiei de la Veneția

25 mai 2023
Vizualizari: 157

Ministerul Justiției anunță crearea „Panelului pentru justiție”, care va consta într-un grup de lucru/panel independent politic pentru analiza și evaluarea Opiniei Comisiei de la Veneția nr. 1105/2022.

Inițiativa aparține ministrului Justiției și a fost anunțată în prealabil atât Comisiei Europene, cât și Președintei Comisiei de la Veneția, având ca obiectiv să sprijinul independenței justiției, dialogul și cooperarea dintre Ministerul Justiției și Comisia de la Veneția.

Panelul pentru justiție va fi format din trei experți independenți: profesor avocat dr. Valeriu Stoica, profesor dr. Raluca Bercea și profesor dr. Camelia Toader, fost judecător român la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Obiectivul principal al Panelului va fi efectuarea unei analize și evaluări aprofundate a recomandărilor formulate de Comisia de la Veneția referitoare la cele trei Legi ale justiției: Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor, Legea nr. 304/2022 privind organizarea judiciară și Legea nr. 305/2022 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Raportul rezultat în urma analizei va fi prezentat Ministerului Justiției și transmis Comisiei de la Veneția și Comisiei Europene spre știință, în vederea continuării dialogului cu aceste instituții pe temele sus amintite.

Sursa informației

Vezi și Ministerul Justiției. Întâlnirea ministrului Justiției cu ministrul britanic Responsabil pentru traficul de persoane

 

Ministerul Justiției. „Panel pentru justiție” pentru evaluarea recomandărilor Comisiei de la Veneția was last modified: mai 25th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: