[Update: Reprogramarea primei dezbateri] Ministerul Justiției invită ONG-urile să se înscrie la consultarea publică demarată de minister pentru modificarea O.G. nr. 26/2000

14 sept. 2021
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 238

Update: Reprogramarea primei dezbateri

Ministerul Justiției a invitat organizațiile neguvernamentale care s-au înscris la consultări să participe la prima dezbatere pe tema modificării O.G. nr. 26/2000, în data de 28 septembrie 2021, ca urma a modificării datei stabilite inițial în anunț, anume 14 septembrie 2021.

Astfel, întâlnirea va avea loc la sediul Ministerului, dar va permite și participarea online a reprezentanților organizațiilor neguvernamentale care nu se pot deplasa, urmând ca, în săptămâna 13-17 septembrie, fiecare reprezentant al unei organizații înscrise să primească, pe adresa de e-mail precizată în formular, toate detaliile.

Pentru mai multe detalii privind organizațiile înscrise, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update: Lista înscrierilor

Ministerul Justiției a publicat lista înscrierilor pentru participarea la consultările privind modificarea O.G. nr. 26/2000.

Astfel, 57 de organizații neguvernamentale și-au exprimat dorința de a participa la consultări, iar prima dezbatere va fi pe data de 14 septembrie 2021 și va permite accesul online.

Pentru mai multe detalii privind organizațiile înscrise, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Conform site-ului oficial (www.just.ro), Ministerul Justiției invită organizațiile neguvernamentale din România, care sunt interesate să participe la consultarea publică referitoare la modificarea O.G. nr. 26/2000, să completeze și să transmită formularul de înscriere până la data de 16 august 2021.

Astfel, scopul consultării este definirea problemelor care încă grevează activitatea ONG-urilor și identificarea soluțiilor de intervenție prin politici publice, procesul urmând a fi transparent, iar o sinteză a dezbaterilor din grupurile de lucru va fi publicată pe site-ul Ministerului Justiției.

Totodată, formularul de înscriere este disponibil aici și se poate trimite la adresa de e-mail [email protected] până la data de 16 august 2021, inclusiv. Menționăm că din partea fiecărei organizații poate fi desemnat un singur reprezentant.

De asemenea, Ministerul Justiției, venind în sprijinul societății civile, propune accelerarea procesului de transformare digitală a Registrului Asociațiilor și Fundațiilor, precum și a procedurilor de înregistrare/modificare a actelor constitutive si dizolvare a asociațiilor și fundațiilor, o posibilă soluție care ar crește eficiența, atât a procedurilor, cât și a sistemului informatic, fiind aceea de trecere a Registrului Asociațiilor și Fundațiilor de la Ministerul Justiției la Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Această soluție ar însemna integrarea registrului în sistemul IT de la ONRC, sistem a cărui arhitectură permite interogarea mai rapidă și mai complexă de către cetățeni.

Nu în ultimul rând, ministerul informează că lista ONG-urilor care si-au desemnat reprezentanți la consultări va fi publicată în data de 20 august 2021 pe site-ul Ministerului Justiției.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și Ministrul Justiției: „Soluția pentru deblocarea proiectului de desființare a SIIJ și a legilor justiției este una simplă: respectarea angajamentelor asumate în programul de guvernare și în relația cu Uniunea Europeană”

[Update: Reprogramarea primei dezbateri] Ministerul Justiției invită ONG-urile să se înscrie la consultarea publică demarată de minister pentru modificarea O.G. nr. 26/2000 was last modified: septembrie 14th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter