Ministerul Justiției. Întâlnirea ministrului Justiţiei cu ministrul britanic Responsabil pentru traficul de persoane

18 mai 2023
Vizualizari: 53

Ministerul Justiției informează despre întâlnirea oficială de lucru a ministrului Justiției cu ministrul Responsabil pentru traficul de persoane în Ministerul Britanic de Interne.

Întâlnirea a avut drept scop consolidarea cooperării bilaterale judiciare în domenii de interes comun, cum ar fi traficul de persoane, extrădări, protecția copilului și a persoanelor defavorizate etc., fiind de asemenea abordate aspecte privind sistemul judiciar și progresele înregistrate de România în combaterea infracționalității și protejarea drepturilor fundamentale.

Părțile au evidențiat importanța unei bune funcționări a sistemului de justiție penală, care să poată livra răspunsuri corecte, adaptate realității sociale și utile comunității pe care și autoritățile judiciare sunt chemate să o servească. Aceasta presupune, în deplină concordanță cu rigorile statului de drept, nu numai o legislație acoperitoare, dar și existența unui aparat care să o pună în operă cu profesionalism, maturitate și empatie față de justițiabil.

A fost avut în vedere, de asemenea, schimbul de bune practici între autoritățile române și britanice. Cadrul bilateral actual conferă premisele necesare pentru o colaborare solidă, bazată pe încredere.

Ambele părți au subliniat buna cooperarea bilaterală și au agreat necesitatea dezvoltării și aprofundării acesteia în viitor.

Sursa informației

Vezi și Ministerul Justiției. Întâlnirea ministrului Justiției cu Președintele Parlamentului israelian

 

Ministerul Justiției. Întâlnirea ministrului Justiției cu ministrul britanic Responsabil pentru traficul de persoane was last modified: mai 18th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.