Ministerul Justiției. Ghid privind drepturile procedurale ale persoanelor suspecte sau acuzate: dreptul la informare şi dreptul la traducere şi interpretare

21 mart. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 316

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat din data de 21 martie 2018, Ministerul Justiției a dat publicității detalii privind elaborarea Ghidului referitor la drepturile procedurale ale persoanelor suspecte sau acuzate: dreptul la informare și dreptul la traducere și interpretare, pus la dispoziția practicienilor din sistemul judiciar.

Astfel, ghidul a fost elaborat de experții din sistemul judiciar român, german și croat, în urma consultărilor avute cu practicieni în cadrul a șase sesiuni comune de formare profesională.

Conferința Noi reglementări în agricultură

Ghidul cuprinde prezentarea generală a directivelor 2010/64/UE a Parlamentului European și a Consiliului privind dreptul la interpretare și traducere în cadrul procedurilor penale și 2012/13/UE a Parlamentului European și a Consiliului privind dreptul la informare în cadrul procedurilor penale, modalitățile de transpunere a acestora în legislația fiecărui stat partener, studii de caz, legislația conexă, precum și jurisprudența instanțelor naționale, a Curții Europene de Justiție și a Curții Europene a Drepturilor Omului în domeniu.

Totodată, ghidul a fost tipărit în 700 de exemplare, în limbile română, croată, germană și engleză, și va fi distribuit judecătorilor din statele partenere, precum și cu ocazia reuniunii Rețelei Judiciare Europene în materie penală. De asemenea, ghidul se regăsește pe pagina oficială a Ministerului Justiției, în cadrul secțiunii „Cooperare Judiciară”.

În acest context, activitatea s-a desfășurat în cadrul proiectului „Instruirea judecătorilor în domeniul respectării drepturilor cetățenilor din Uniunea Europeană pe parcursul procedurilor penale”, finanțat de Comisia Europeană prin Programul „Justiție” aferent anului 2014.

De asemenea, proiectul a fost implementat în parteneriat cu Fundația Germană pentru Cooperare Juridică Internațională (IRZ) din Germania și Academia Judiciară din Croația, beneficiarii acestuia fiind Ministerul Justiției și Curțile de Apel Craiova, Constanța, Brașov și Suceava.

Obiectivul proiectului a constat în formarea profesională a judecătorilor din cele 3 state partenere cu privire la drepturile procedurale ale persoanelor investigate sau urmărite penal în conformitate cu reglementările europene în materie, prin organizarea a șase sesiuni de formare profesională pentru 170 de judecători și prin elaborarea unui ghid ca instrument util practicienilor.

Proiectul a avut o durată de implementare de 27 de luni, cu începere din 1 noiembrie 2015 și a beneficiat de un buget total de 297.027,28 Euro, dintre care 237.621,82 Euro au reprezentat finanțare nerambursabilă din partea Comisiei Europene (80%).

Sursa informației

Ministerul Justiției. Ghid privind drepturile procedurale ale persoanelor suspecte sau acuzate: dreptul la informare și dreptul la traducere și interpretare was last modified: martie 21st, 2018 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter