Ministerul Justiției. Digitalizarea sistemului, soluție pentru facilitarea accesului la justiție

22 nov. 2022
Vizualizari: 168

Ministerul Justiției informează asupra încheierii contractului de prestări servicii pentru dezvoltarea, testarea și punerea în funcțiune a noului sistem de management al cauzelor, în cadrul proiectului „Dezvoltarea sistemului electronic de management al cauzelor – ECRIS V”, finanțat prin Programul Operațional „Capacitate Administrativă”.

Această versiune aduce un plus de performanță arhitecturii digitale a sistemului de justiție și răspunde tuturor cerințelor de optimizare identificate în utilizarea vechiului sistem ECRIS IV.

Noul sistem electronic de management al cauzelor ECRIS V va îmbunătăți accesul la justiție, astfel:

− contribuie semnificativ la digitalizarea sistemului judiciar: una dintre funcționalitățile majore ale noului sistem ECRIS o reprezintă dosarul electronic, ce le va permite beneficiarilor o gestiune integral electronică a documentelor din dosare;

se interconectează cu alte sisteme informatice existente, inclusiv implementează un standard al datelor;

ECRIS Instanțe va fi integrată cu aplicația ECRIS Portal Instanțe, care va deveni componenta cheie pentru digitalizarea sistemului judiciar și va putea fi folosită de persoanele interesate (părțile unui dosar, avocați și alții) în relație cu instanțele, în calitate de punct unic de interacțiune online – depunere de documente online, consultarea online a conținutului unui dosar etc. De asemenea, se va crea un portal similar pentru parchete (ECRIS Portal Parchete).

Contractul are o valoare de 46.899.010,87 lei și se va desfășura pe o perioadă de 20 de luni.

 

Sursa informației

Vezi și Ministerul Justiției. Avizul urgent al Comisiei de la Veneția privind Legile Justiției

 

Ministerul Justiției. Digitalizarea sistemului, soluție pentru facilitarea accesului la justiție was last modified: noiembrie 22nd, 2022 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.