Ministerul Justiției: Dezbatere publică a proiectului de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal, a Legii nr. 135/2010 privind Codului de Procedură Penală, dar și a altor acte normative

26 apr. 2017
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 459

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului de astăzi, 26 aprilie 2017, Ministerul Justiției informează că începând cu ora 9, la sediul său, a avut loc o dezbatere publică a proiectului de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal, a Legii nr. 135/2010 privind Codului de Procedură Penală, pentru completarea articolului 79 din Lege nr. 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative și a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, precum și pentru completarea articolului 31 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, proiect afișat pe site-ul ministerului în data de 19 aprilie 2017.

La dezbatere au participat ministrul justiției, domnul Tudorel Toader, doamna Marieta Safta, secretar de stat, și reprezentanți ai Direcției Elaborare Acte Normative, iar din partea societății civile și-au anunțat participarea un număr de 9 persoane, dintre care 5 persoane în calitate de reprezentanți ai unor asociații și fundații.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Astfel, conform respectivului comunicat, în intervenția lor, reprezentanții societății civile au exprimat în general sprijinul pentru forma proiectului de lege. S-au exprimat și critici la adresa formei propuse pentru art. 297 și art. 301 Cod penal în sensul că ar fi trebui reținut și abuzul în serviciu prin încălcarea normelor cuprinse în legislația secundară. De asemenea, s-a solicitat să se analizeze posibilitatea reincriminării insultei și calomniei, precum și reanalizarea textului propus pentru art. 1121 Cod procedură penală, referitor la confiscarea extinsă.

De asemenea, s-au depus și propuneri de lege ferenda care nu au legătură cu proiectul de lege supus dezbaterii publice, dar care au fost reținute în vederea evaluării legislației.

Sursa informației

Ministerul Justiției: Dezbatere publică a proiectului de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal, a Legii nr. 135/2010 privind Codului de Procedură Penală, dar și a altor acte normative was last modified: aprilie 26th, 2017 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter