Ministerul Justiției, CSM, Ministerul Public și ÎCCJ au încheiat Protocolul pentru înființarea Consiliului de management strategic

24 ian. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 491

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Între Ministerul Justiției, CSM, Ministerul Public și ÎCCJ a fost încheiat Protocolul pentru înființarea Consiliului de management strategic (COMS) care stabilește cadrul instituțional al planificării strategice și monitorizării utilizării resurselor sistemului judiciar.

COMS este alcătuit din ministrul justiției, președintele CSM, procurorul general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ și președintele ÎCCJ și este responsabil de stabilirea strategiei și a viziunii de dezvoltare pe termen mediu și lung și a priorităților generale ale sistemului judiciar, inclusiv stabilirea necesarului de resurse materiale și umane, precum și de distribuirea celor alocate, dar și de urmărirea implementării acestora.

Inteligența artificială în materie penală

În mod special, Consiliul dezbate toate chestiunile de ordin financiar și organizatoric ce au sau pot avea un impact asupra funcționării întregului sistem judiciar. De asemenea, el este responsabil și de urmărirea implementării măsurilor din Planul de acțiune pentru implementarea Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020, aprobat prin H.G. nr. 282/2016.

Consiliul se întrunește trimestrial, precum și ori de câte ori este necesar pentru rezolvarea unor situații neprevăzute ce pot afecta buna funcționare a sistemului judiciar. Ședințele COMS sunt prezidate de ministrul justiției.

Consiliul adoptă, prin consens, hotărâri, care sunt semnate de toți membrii săi, aplicarea acestora fiind obligatorie pentru cele patru instituții. Hotărârile astfel adoptate se publică pe pagina de internet a fiecărei instituții reprezentate în Consiliu.

COMS este sprijinit în activitatea sa de un Grup tehnic de lucru, se ce întrunește lunar în vederea informării reciproce asupra chestiunilor necesar a fi supuse dezbaterii Consiliului, și a monitorizării implementării hotărârilor adoptate de acesta. Desemnarea membrilor Grupului tehnic de lucru se face prin decizia fiecărui membru al Consiliului.

Convocarea primei ședințe a Consiliu se face de către ministrul justiției, iar datele ședințelor următoare se stabilesc de Consiliu. Părțile semnatare au convenit să coopereze, conform competențelor lor, pentru realizarea obiectivelor stabilite prin prevederile Protocolului.

Sursa informației

Ministerul Justiției, CSM, Ministerul Public și ÎCCJ au încheiat Protocolul pentru înființarea Consiliului de management strategic was last modified: ianuarie 23rd, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter