Ministerul Justiției. Conferința de la Londra, în sprijinul Curții Penale Internaționale (20 martie 2023)

21 mart. 2023
Vizualizari: 243

Ministerul Justiției informează despre participarea, în data de 20 martie 2023, la Conferința desfășurată la Londra, organizată pentru a sprijini Curtea Penală Internațională (CPI) și ancheta asupra crimelor de război din Ucraina.

Evenimentul a fost co-prezidat de către Secretarul de stat pentru Justiție al Marii Britanii și ministrul Justiției și Securității al Regatului Țărilor de Jos.

La conferință, au participat procurorul-șef al Curții Penale Internaționale, comisarul european pentru Justiție, ministrul Justiției al Republicii Ucraina și procurorul general al Republicii Ucraina.

În intervenția din cadrul sesiunii de dezbateri în materia obținerii probelor și coordonării, Secretarul de stat al României a subliniat importanța desfășurării unei anchete eficiente, context în care au fost accentuate eforturile statelor implicate în echipa comună de anchetă constituită cu sprijinul Eurojust, la care participă și Biroul Procurorului Curții Penale Internaționale.

Schimbul de probe și informații în cadrul echipei comune de anchetă este facilitat și prin crearea bazei de date a Eurojust (Core International Crimes Evidence Database-CICED), pentru stocarea și analizarea probelor în scopul anchetării crimelor internaționale.

România dispune de legislație națională care permite o cooperare largă cu CPI, inclusiv în ceea ce privește martorii amenințați și victimele vulnerabile.

(Copyright: freeepik.com)

Sursa informației

Vezi și Ministerul Justiției. Proiectul „Implementarea unui sistem modern de comunicații și colaborare pentru Ministerul Justiției”

 

Ministerul Justiției. Conferința de la Londra, în sprijinul Curții Penale Internaționale (20 martie 2023) was last modified: martie 21st, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: