Ministerul Justiției. Comisia Europeană a primit detalii privind progresele înregistrate de România de la momentul ultimului raport MCV

25 nov. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 39

Ministerul Justiției a avut o întâlnire cu mai mulți experți ai Comisiei Europene, în cadrul unei noi misiuni de evaluare a Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) și a Mecanismului Statul de Drept (Rule of Law).

Astfel, discuțiile s-au concentrat pe progresele înregistrate de România față de momentul ultimului raport MCV din luna iunie, respectiv al ultimului raport Rule of Law din luna iulie.

În acest sens, delegația MJ a reafirmat angajamentul referitor la desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), menținut, de altfel, și în programul de guvernare al nou formatei coaliții politice, subliniindu-se intenția de a se respecta recomandările MCV și practica CJUE, în condițiile unui dialog cu corpul magistraților.

De asemenea, referitor la adoptarea legilor Justiției, reprezentanții MJ au arătat că a fost încheiată dezbaterea publică asupra acestora, noul ministru al Justiției urmând să stabilească și să promoveze forma lor finală. Tot în acest sens, proiectele legilor de punere în acord a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală cu deciziile Curții Constituționale au fost puse în dezbatere publică.

Totodată, delegația MF a punctat faptul că Strategia Națională Anticorupție 2021- 2025, după preluarea majorității (74%) propunerilor venite în cadrul fazei de dezbatere publică, urmează a fi supusă aprobării Executivului, după instalarea noului Guvern.

Printre altele, în cadrul discuțiilor, au fost menționate și actele normative adoptate în cursul acestui an referitoare la abrogarea vârstei minime de pensionare de 20 de ani pentru magistrați, compunerea completelor de apel, admiterea la INM/în magistratură, precum și majorarea schemei de personal ale DNA și DIICOT.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm accesați sursa informației.

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)

Vezi și Ministerul Justiției. Proiect: Ordin pentru modificarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților și programelor educative, de asistență psihologică și asistență socială din locurile de deținere

Ministerul Justiției. Comisia Europeană a primit detalii privind progresele înregistrate de România de la momentul ultimului raport MCV was last modified: noiembrie 25th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter