[UPDATE: Punctul de vedere al CSM-ului cu privire la aprobarea unui memorandum pentru organizarea unui concurs de admitere în magistratură] Ministerul Justiției. Aprobarea organizării concursului de admitere în magistratură, în condițiile prevăzute de art. 33 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare

16 mart. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
1.351 views
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 16 martie 2018: Plenul Consiliului Superior al Magistraturii apreciază solicitudinea de care a dat dovadă Guvernul României cu privire la aprobarea unui memorandum pentru organizarea unui concurs de admitere în magistratură, în condițiile prevăzute de art. 33 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare

Potrivit unui comunicat din data de 16 martie 2018, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii apreciază solicitudinea de care a dat dovadă Guvernul României cu privire la aprobarea unui memorandum pentru organizarea unui concurs de admitere în magistratură, în condițiile prevăzute de art. 33 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în acord cu prevederile art. 14 alin. (3) din O.U.G. nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene.

Totodată, Consiliul Superior al Magistraturii își exprimă convingerea că aceeași abordare va fi aleasă de către Guvernul României și în privința memorandumului privind personalul auxiliar din sistemul judiciar.

Sursa informației


Ministerul Justiției. Aprobarea organizării concursului de admitere în magistratură, în condițiile prevăzute de art. 33 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare

Potrivit unui comunicat, în Ședința de Guvern din data de 15 martie 2018, a fost aprobat memorandumul cu tema „Aprobarea organizării concursului de admitere în magistratură, în condițiile prevăzute de art. 33 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, pentru ocuparea unui număr de 100 de posturi de judecător de la nivelul judecătoriilor și 60 de posturi de procuror din cadrul parchetelor de pe lângă judecătorii.

Astfel, Ministerul Justiției face mențiunea că, la nivelul instanțelor judecătorești, sunt vacante 494 posturi de judecători, ceea ce reprezintă aproximativ 10% din numărul total de posturi de judecător. Dintre acestea, în prezent, 332 de posturi sunt vacante la nivelul judecătoriilor. În ceea ce privește parchetele, posturile vacante de procuror reprezintă un procent de 11,06% din totalul posturilor prevăzute, cele mai multe posturi vacante fiind, de asemenea, la nivelul parchetelor de pe lângă judecătorii.

Totodată, prin aprobarea acestui memorandum se asigură respectarea principiilor prevăzute la Capitolul Justiție din Programul de guvernare 2018-2020.

Sursa informației

[UPDATE: Punctul de vedere al CSM-ului cu privire la aprobarea unui memorandum pentru organizarea unui concurs de admitere în magistratură] Ministerul Justiției. Aprobarea organizării concursului de admitere în magistratură, în condițiile prevăzute de art. 33 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare was last modified: martie 16th, 2018 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.