Ministerul Justiției. Anunț privind selecția candidaților desemnați în numele României pentru funcția de procuror european

22 feb. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 251

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ministerul Justiției anunță printr-un comunicat emis în data de 22 februarie 2019 lansarea procedurii de selecție a candidaților desemnați în numele României pentru funcția de procuror european.

Termenul limită pentru transmiterea dosarelor de înscriere este 14 martie 2019, ora 17:30 la sediul Ministerului Justiției – Direcția Resurse Umane, în format de hârtie și electronic (CD), prin poștă sau servicii de curierat, sau la adresa de e-mail: [email protected], cu confirmare de primire. 

Data Protection; Un an de la aplicarea GDPR în România, Ediția a VII-a

Poate fi desemnată candidat în numele României pentru funcția de procuror european persoana care îndeplinește următoarele condiții cumulative:

– este cetățean român, cu domiciliul în România;

– este procuror sau judecător cu o vechime în funcția de judecător sau procuror de minimum 15 ani;

– este procuror cu grad profesional de Parchet de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sau judecător cu grad profesional de curte de apel;

– are experiență practică relevantă în sistemul judiciar românesc;

– cunoaște la un nivel tehnic avansat limba engleză sau franceză (cunoașterea la nivel avansat a unei a doua limbi de circulație internațională reprezintă un avantaj).

Dosarul de candidatură va cuprinde:

– o scrisoare de candidatură în limba română și limbile engleză sau franceză;

– curriculum vitae european în limba română și limbile engleză sau franceză;

– dovada îndeplinirii condițiilor de vechime prevăzute de lege precum și dovada gradului profesional deținut;

– copii ale oricăror înscrisuri pe care candidații le apreciază ca relevante pentru a atesta experiența practică a acestora în sistemul judiciar românesc.

Candidații ale căror dosare au fost selectate vor participa la un interviu în fața unei comisii de selecție prezidată de ministrul justiției.

Interviul va avea loc în perioada 18-22 martie 2019 la sediul Ministerului Justiției și se va transmite în direct, audio-video, având o durată de maximum 45 de minute/candidat.

Evaluarea candidaților se face pe baza aspectelor relevante rezultate din susținerea interviului, din analiza documentelor depuse de către candidat cu privire la experiența practică relevantă, precum și a altor aspecte verificabile rezultate din activitatea sa anterioară.

În cadrul interviului vor fi testate și cunoștințele de limbă engleză sau franceză ale candidaților.

În urma susținerii interviului, comisia selectează trei candidați, care vor fi incluși în lista cu trei candidaturi pe care ministrul justiției o va înainta Consiliului Uniunii Europene. Lista va fi publicată pe site-ul Ministerului Justiției (www.just.ro).

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare anunțul de selecție, astfel cum a fost publicat de către Ministerul Justiției:

Sursa informației

 

Ministerul Justiției. Anunț privind selecția candidaților desemnați în numele României pentru funcția de procuror european was last modified: februarie 22nd, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter