Ministerul Justiției. Activitatea Direcției Naționale de Probațiune în anul 2021

23 mai 2022
Vizualizari: 317

Direcția Națională de Probațiune a prezentat ministrului Justiției raportul de activitate pentru anul 2021. Serviciile de probațiune pun în executare măsurile și sancțiunile penale, neprivative de libertate: amânarea aplicării pedepsei, suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, liberarea condiționată în cazul adulților etc.

Sistemul de probațiune a gestionat supravegherea a peste 100.000 de persoane sancționate penal, numărul mediu al persoanelor sancționate penal/consilier de probațiune fiind de 96,15 persoane/consilier, cu 15,98% mai mare decât media europeană.

Referitor la  componenta de evaluare psihosocială a persoanelor acuzate și inculpate, cerută de organele judiciare, media referatelor de evaluare presentențiale elaborate de un consilier de probațiune în anul 2021 a fost cu 33,86% mai mare decât media europeană (9,37 referate/consilier în România, față de 7,0 referate  evaluare presentențiale sau consilier de probațiune la nivel european).

Pentru anul în curs, obiectivele Direcției Naționale de Probațiune se concentrează asupra consolidării  capacității sistemului de probațiune de contribuție la înfăptuirea actului de justiție la cele mai înalte standarde, în interesul superior al cetățeanului.

Pentru mai multe detalii, accesați sursa informației.

Sursa informației.

Ministerul Justiției. Discurs cu ocazia Ședinței comune a Comisiilor juridice și a Comisiilor de politică externă din Parlamentele României și Republicii Moldova

Ministerul Justiției. Activitatea Direcției Naționale de Probațiune în anul 2021 was last modified: mai 23rd, 2022 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: