MJ a alocat 7,6 milioane de lei Administrației Naționale a Penitenciarelor pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție

5 aug. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 616

Despre

  • Ministerul Justiției
  • Administrația Națională a Penitenciarelor
  • 7.600.000 RON
  • Îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Administrația Națională a Penitenciarelor a primit de la Ministerul Justiției, cu ocazia primei rectificări bugetare din anul 2015, suma de 7.600.000 RON, bani ce vor fi alocați pentru efectuarea unor lucrări de întreținere și reparații curente, pentru achiziționarea de cazarmament și diverse obiecte de inventar, precum paturi, saltele, recipiente pentru transportul hranei etc., potrivit comunicatului de presă remis de ANP.

Prin îmbunătățirea condițiilor de detenție se urmărește aducerea acestora la standardele internaționale și, implicit, evitarea unor noi condamnări ale României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. În același timp, sumele acordate permit achitarea integrală către salariați a restanțelor de natură salarială și a contravalorii drepturilor de echipament pentru anul 2015.

“În anul 2015, programul de îmbunătățire a condițiilor de detenție a fost demarat în luna martie, dată la care au fost alocate Administrației Naționale a Penitenciarelor fonduri suplimentare de două milioane lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru efectuarea de lucrări de întreținere/reparații curente la patru unități de detenție și pentru realizarea a două studii de prefezabilitate în vederea construirii a două penitenciare noi în localitățile Caracal, județul Olt și Berceni, județul Prahova.

Îmbunătățirea condițiilor de detenție reprezintă o prioritate constantă pentru Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor, cele două instituții continuând demersurile pentru alocarea de fonduri suplimentare astfel încât, până la sfârșitul anului în curs, toate penitenciarele să fie cuprinse în programul de îmbunătățire a condițiilor de detenție”, reiese din respectivul comunicat de presă.

Sursa informațiilor este comunicatul de presă publicat de Administrația Națională a Penitenciarelor (www.anp.gov.ro).

 

 

 

MJ a alocat 7,6 milioane de lei Administrației Naționale a Penitenciarelor pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție was last modified: august 5th, 2015 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter