Ministerul Finanțelor Publice propune majorarea bugetului alocat schemei de ajutor de stat de stimulare a investițiilor cu impact major în economie

10 mart. 2016
Vizualizari: 858

Despre

  • Ministerul Finanțelor Publice
  • 7 martie 2016
  • Majorarea bugetului alocat schemei de ajutor de stat de stimulare a investițiilor cu impact major în economie

Pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (www.mfp.ro) a fost publicat, la data de 7 martie 2016, Proiectul de Hotărâre pentru modificarea și completarea H.G. nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie (M. Of. nr. 714 din 30 septembrie 2014).

Potrivit comunicatului de presă publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, acesta propune majorarea bugetului alocat schemei de ajutor de stat de stimulare a investițiilor cu impact major în economie de la 100 de milioane de euro anual, la 145 de milioane de euro anual, echivalent în lei, cu încadrarea în prevederile bugetare anuale aprobate.

Această hotărâre are la bază interesul manifestat de un număr în creștere de investitori pentru realizarea unor investiții de mare anvergură, cu importante efecte în economie, orientate spre sectoarele de activitate de vârf. Totodată, în prezent, pentru întreprinderile mari care intenționează realizarea unor astfel de investiții nu mai există un alt mecanism de finanțare la nivel național.

Ministerul Finanțelor Publice implementează, începând cu luna noiembrie 2014, schema de ajutor de stat aprobată prin H.G. nr. 807/2014 care are ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie.

În baza schemei instituite prin H.G. nr. 807/2014, pot beneficia de ajutor de stat, întreprinderile care realizează proiecte de investiții cu o valoare totală, fără T.V.A., de minimum 10 milioane de euro.

Perioada de derulare a schemei este 2014-2020 pentru emiterea de acorduri pentru finanțare, respectiv 2015-2023 pentru plata ajutorului de stat.

Pentru a vedea respectivul comunicat de presă, dar și proiectul de act normativ pentru modificarea schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr. 807/2014, vizitați site-ul Ministerului Finanțelor Publice (www.mfp.ro).

 

Ministerul Finanțelor Publice propune majorarea bugetului alocat schemei de ajutor de stat de stimulare a investițiilor cu impact major în economie was last modified: martie 9th, 2016 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: