Ministerul Finanțelor Publice. Proiect în dezbatere publică: Ordonanța privind reglementarea unor măsuri în domeniul inspecţiei economico-financiare efectuate de Ministerul Finanţelor Publice

27 aug. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 400

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.mfinante.ro), la data de 23 august 2018, Ministerul Finanțelor Publice a dat publicității un Proiect de Ordonanță privind reglementarea unor măsuri în domeniul inspecției economico-financiare efectuate de Ministerul Finanțelor Publice.

În Nota de fundamentare care însoțește respectivul proiect se prevăd următoarele:

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

– neluarea unor măsuri pentru întărirea disciplinei economice și financiare la entitățile care beneficiază de sume de la bugetul general consolidat al statului poate conduce la risipirea fondurilor publice alocate, cu alterarea scopurilor alocărilor și afectarea interesului public;

– reglementarea mecanismului de control al fondurilor publice vizează interesul general public;

– necesitatea transparentizării utilizării finanțărilor obținute de asociațiile și fundațiile non-profit și implicit al accesului acestora la resurse financiare publice pentru funcționare și desfășurare a activității.

De asemenea, în respectiva notă, este preconizată reducerea riscului fraudării bugetului de stat, cu consecința reducerii cheltuielilor bugetare, prin desemnarea structurii de control din cadrul Ministerului Finanțelor Publice pentru controlul:

– modului de utilizare a sumelor acordate prin acțiuni de sponsorizare/ mecenat pentru susținerea unor activități fără scop lucrativ desfășurate de beneficiarul sponsorizării, respectiv ca activitate filantropică cu caracter umanitar, pentru desfășurarea unor activități în domeniile: cultural, artistic, medico-sanitar sau științific-cercetare fundamentală și aplicată, reducând impozitul pe profit/venit, în sensul respectării Legii nr. 32/1994;

– modului de respectare a utilizării fondurilor primite de beneficiarii sumelor redirecționate din impozitul pe venit datorat de persoanele fizice, potrivit prevederilor titlului IV din  Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal;

– modului de utilizare a fondurilor publice acordate de la bugetul general consolidat pentru finanțarea asociațiilor și fundațiilor non-profit.

Așa cum este reglementat în proiect, respectiva ordonanță ar urma să modifice mai multe acte normative:

– Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea (M. Of. nr. 129 din 25 mai 1994; cu modif. ult.);

– O.G. nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații (M. Of. nr. 39 din 31 ianuarie 2000; cu modif. ult.) aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 246/2005.

Pentru a vedea respectivul proiect de ordonanță, vizitați site-ul Ministerului Finanțelor Publice (www.mfinanțe.ro).

Ministerul Finanțelor Publice. Proiect în dezbatere publică: Ordonanța privind reglementarea unor măsuri în domeniul inspecției economico-financiare efectuate de Ministerul Finanțelor Publice was last modified: august 27th, 2018 by Redacția ProLege
Conferintele Video Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter