Ministerul Finanțelor Publice. Proiect în dezbatere publică: modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal

15 iun. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 386

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial (www.mfinante.ro), în data de 14 iunie 2018, Ministerul Finanțelor Publice a dat publicității Proiectul de Hotărâre pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin H.G. nr. 1/2016 (M. Of. nr. 22 din 13 ianuarie 2016; cu modif. ult.).

De asemenea, a fost atașată respectivului proiect și Nota de fundamentare.

Conferintele Video Universul Juridic

Potrivit respectivei note de fundamentare, modificarea Normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal este determinată de necesitatea corelării prevederilor Titlului VIII din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin H.G. nr. 1/2016, cu modificările aduse cadrului legal privind ambalarea și etichetarea produselor din tutun, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 201/2016 privind stabilirea condițiilor pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a produselor conexe și de modificare a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun (M. Of. nr. 906 din 10 noiembrie 2016).

Prin această modificare, se urmărește corelarea prevederilor Titlului VIII din Normele metodologice de aplicare Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin H.G. nr. 1/2016, cu modificările și completările ulterioare, cu cele ale Legii nr. 201/2016 în ceea ce privește etichetarea produselor din tutun.

Vezi și Ministerul Finanțelor Publice. Proiect în dezbatere publică: modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal – ianuarie 2018

S-a avut în vedere faptul că, potrivit art. 10 din Legea nr. 201/2016, după data de 20 mai 2019, avertismentele de sănătate combinate trebuie să apară la marginea superioară a pachetelor unitare de produse din tutun, precum și faptul că aceste avertismente trebuie să acopere 65% din suprafața pachetelor, atât pe partea din față cât și pe partea din spate a pachetelor de tutun, se impune introducerea unor noi dimensiuni ale timbrelor aplicate pe produsele din tutun, respectiv 12 x 32 mm și 16 x 32 mm în Anexa nr. 40 de la Titlul VIII din H.G. nr. 1/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Potrivit Proiectului de Hotărâre, Titlul VIII – („Accize și alte taxe speciale”), se modifică Anexa nr. 40 privind machetele timbrelor și banderolelor.

Pentru a vedea mai multe informații privind respectivul proiect de hotărâre, vizitați site-ul oficial (www.mfinante.ro).

 

Ministerul Finanțelor Publice. Proiect în dezbatere publică: modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal was last modified: iunie 15th, 2018 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter