Ministerul Finanțelor Publice. Proiect în dezbatere publică: dispoziții privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale

12 ian. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 498
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit informațiilor publicate în data de 10 ianuarie 2018 pe site-ul oficial (www.anaf.ro), ANAF supune dezbaterii publice Proiectul de ordin al președintelui ANAF privind descrierea profilurilor prevăzute la art. 22 pct. J lit. a) din normele metodologice pentru aplicarea O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin H.G. nr. 479/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare, structura XML a mesajelor de activare a acestora, structura XML a fișierelor prevăzute la art. 22 pct. J lit. b) din normele metodologice pentru aplicarea O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin H.G. nr. 479/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și categoriile de URL-uri utilizate în schimbul de informații cu sistemul informatic național de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale.

Au fost anexate respectivului proiect 3 anexe (anexa nr. 1anexa nr. 2anexa nr. 3), precum și Referatul de aprobare.

Astfel, potrivit Referatului de aprobare, ANAF precizează că având în vedere normele metodologice aprobate prin H.G. nr. 479/2003, republicată, cu modificările ulterioare, Agenția are obligația ca în termen de 30 zile de la intrarea în vigoare a actului normativ mai sus menționat să emită un ordin prin care să reglementeze descrierea profilurilor, structura XML a mesajelor de activare a acestora, structura XML a fișierelor, descrierea URL-urilor utilizate în schimbul de informații cu sistemul informatic național de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale.

Față de cele de mai sus, s-a elaborat proiectul de ordin privind descrierea profilurilor prevăzute la art. 22 pct. J lit. a) din normele metodologice pentru aplicarea O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin H.G. nr. 479/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare (descrierea normelor metodologice fiind prevăzută în anexa nr. 1), structura XML a mesajelor de activare a acestora, structura XML a fișierelor prevăzute la art. 22 pct. J lit. b) din normele metodologice pentru aplicarea O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale (prevăzute în Anexa nr. 2), aprobate prin H.G. nr. 479/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și categoriile de URL-uri utilizate în schimbul de informații cu sistemul informatic național de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale (prevăzute în anexa nr. 3).

Potrivit art. 4 din respectivul proiect, Direcția generală de informații fiscale, Direcția generală de tehnologia informației, direcțiile generale regionale ale finanțelor publice și Direcția generală de administrare a marilor contribuabili, precum și unitățile subordonate acestora vor duce la îndeplinire prevederile respectivului ordin.

Art. 5 prevede că anexele nr. 1- 3 fac parte integrantă din respectivul ordin.

Sursa informației

Ministerul Finanțelor Publice. Proiect în dezbatere publică: dispoziții privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale was last modified: ianuarie 12th, 2018 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter