Ministerul Educației. Proiect: Modificarea Ordinului nr. 4.597/2021 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din școli

26 aug. 2021
Vizualizari: 305

Potrivit site-ului oficial (www.edu.ro), Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică Proiectul de ordin privind modificarea și completarea Ordinului nr. 4.597/2021 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Propunerile și sugestiile cu privire la proiectul de act normativ pot fi trimise pe adresa de e-mail: dezbateripublice@edu.gov.ro.

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale Proiectului:

I. Anexa la Ordinul nr. 4597/2021 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat publicat în Monitorul Oficial nr. 771 bis/10.08.2021 se modifică și se completează după cum urmează:

1. La art. 8, alin. (1), lit. (n), după pct. 3 se adaugă un nou punct, punctul 4, și va avea următorul conținut:

,,4. Avizele prevăzute la art. 24 alin. (2) și (3) din prezenta metodologie.”

2. La art. 12 alin. (4) se modifică și va avea următorul conținut:

„Bibliografia pentru concurs, elaborată de către Ministerul Educației, constituie anexa 12 la prezenta metodologie.”

3. La articolul 24, alin. (2) și alin (3) se modifică și vor avea următorul conținut:

,,(2) Numirea în funcțiile de director și de director adjunct, în cazul unităților de învățământ cu predare în limbile minorităților naționale și al celor cu secții de predare în limbile minorităților naționale în care sunt normate una sau mai multe funcții de director adjunct, se face cu avizul scris și motivat al organizației care reprezintă minoritatea respectivă în Parlamentul României sau, dacă minoritatea nu are reprezentare parlamentară, cu consultarea Grupului parlamentar al minorităților naționale, emis în vederea numirii și comunicat conform anexei 8.

(3) Numirea în funcțiile de director și de director adjunct, în cazul seminariilor și liceelor teologice, se face după obținerea avizului scris și motivat al cultului respectiv, emis în vederea numirii și comunicat conform anexei 8.”

4. Articolul 36 se modifică și va avea următorul conținut:

„Anexele 1-12 fac parte integrantă din prezenta metodologie.”

II. Anexa 8 la Anexa metodologia privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar se modifică și se înlocuiește cu anexa 1 la prezentul ordin .

III. Direcția Generală Management Resurse Umane și Rețea Școlară din cadrul Ministerului Educației, inspectoratele școlare și unitățile de învățământ preuniversitar de stat duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

IV. Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Pentru detalii cu privire la Proiect, Anexa 8 și Anexa 12, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Vezi și Ministerul Educației. Proiect: O.U.G. pentru modificarea Legii educației naționale nr. 1/2011 și abrogarea unor acte normative din domeniul protecției sociale

Ministerul Educației. Proiect: Modificarea Ordinului nr. 4.597/2021 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din școli was last modified: august 26th, 2021 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.